Connect with us

Hoaxmelding

Beleid Hoaxmelding

Laatste wijziging:

Hoaxmelding streeft naar betrouwbare en relevante informatie over virale berichten op Facebook, zoals hoaxes e.d.

Veel hoaxes bestaan uit waarschuwingen over het veilig gebruik van Facebook.

Hoaxmelding is van mening dat een waarschuwing verifieerbaar moet zijn en dat de kans en ernst (samen vormend het risico) moeten opwegen tegen de overlast van het nutteloos en nodeloos verspreiden ervan. Zoals het onnodig is een automobilist voortdurend te wijzen op de mogelijkheden waarop hij een ongeluk kan krijgen, zijn veel waarschuwingen op Facebook in de praktijk nutteloos. Sommigen zijn zelfs totaal verzonnen en hebben slechts tot doel andere gebruikers schrik aan te jagen. Hoaxberichten worden vaak onbedoeld verspreid. Echter ook criminelen verspreiden ze.

Hoaxmelding roept niet op tot het delen van berichten op deze pagina; dit is immers een van de kenmerken van een hoax. Het enige advies dat door Hoaxmelding gegeven wordt is om een bericht niet verder te verspreiden of nepnieuws te rapporteren bij Facebook.

Waarom zijn hoaxes ongewenst:

  • ze kunnen een aantasting vormen van het imago van een persoon, bedrijf of product.
  • ze kunnen kwetsend zijn voor individuele gebruikers of bevolkingsgroepen
  • ze kunnen misleidend zijn en aansporen tot verkeerde acties
  • ze kunnen bedoeld zijn om juist zoveel mogelijk informate van gebruikers los te krijgen
  • ze kunnen afleiden van werkelijk serieuze waarschuwingen
  • ze zijn irritant omdat ze ongeloofwaardige informatie verspreiden en je timelijne vervuilen.

In sommige gevallen berust een waarschuwing op internet op waarheid en in de bron verifieerbaar. In dat geval kan Hoaxmelding deze melding overnemen om gebruikers te informeren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internetfraude. Het is aan de gebruiker zelf om te oordelen of dit bericht voor hem/haar nuttig is.

Indien geplaatste berichten van Hoaxmelding niet meer juist zijn, of niet compleet, kunnen deze worden aangepast. Hoaxmelding beschouwt een viraal bericht als vals totdat het tegendeel is bewezen.

Algemeen geldt: hou de privacy-instellingen in de gaten en ga niet in op ongewone berichten of verzoeken. Herken de signalen van een hoax en kijk op pagina’s als deze voor een afgewogen advies. Gebruik Facebook met verstand.

Hoaxmelding is een community, dat wil zeggen dat het afhankelijk is van de bijdragen van anderen. Meldingen, vragen, reacties en discussies zijn welkom op onze Facebookpagina. We houden wel beleefdheidsvormen in acht. Het trollen (pesterig en opruiend gedrag) evenals schelden, dreigen en opzettelijk beledigen worden niet getolereerd.

Ga naar de Facebookpagina van Hoaxmelding : https://www.facebook.com/hoaxmelding

 

Hoaxmelding heeft geen winstdoelstelling. Niet-storende advertenties dragen bij aan de kosten voor de website. Ongewenste advertenties kunnen aan ons worden gerapporteerd via e-mail.

Aantal keer bekeken

667 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top