Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

Bevestig je Facebook-account

DRINGENDE WAARSCHUWING!

Op dit moment zeer actueel: Criminelen lokken beheerders van Facebookpagina’s in de val met de mededeling dat hun pagina zal worden geblokkeerd. Deze berichten zijn dus niet afkomstig van Facebook Security.

Achtergrond

Als je als beheerder op de link klikt komen je op een op Facebook gelijkende website waar je je aanmeldgegevens moet invoeren. Vanaf dat moment hebben criminelen de macht over jouw pagina’s. Zij veranderen de naam van die pagina’s in ‘Confirm your Page’ of ‘Page Confirmation’ en plaatsen eventueel een nieuwe profielfoto. Die pagina’s worden vervolgens weer gebruikt om nog meer mensen in de val te lokken. Uiteindelijk beschikken criminelen over de inloggegevens van heel veel mensen en zullen goedlopende pagina’s worden gebruikt voor verdere criminele activiteiten. Ook is het mogelijk dat bijv. credit card gegevens worden ontfutseld.

Let op: vaak wordt er gesproken over hackers die allerlei nare dingen doen, zoals het posten van vreemde teksten. Die berichten zijn vals. Accounts worden zelden gehackt. In vrijwel alle gevallen voeren slachtoffers zelf hun gegevens in. En het gaat altijd om geld!

Advies

Klik nooit op de links in berichten waarin wordt gevraagd je account te bevestigen. Voer nooit zo maar opnieuw je gegevens in. De enige veilige pagina is www.facebook.com, dit wordt altijd voorafgegaan door https://. Is jouw pagina overgenomen door criminelen, verander dan onmiddellijk je wachtwoord. Kom je een valse pagina tegen rapporteer deze dan bij Facebook.

Meer lezen/ bronnen

http://www.mimikama.at/holland/we-willen-…-confirm-your-page/
https://blog.malwarebytes.com/cybercrime/2016/01/…-page-scams/
https://www.facebook.com/Confirm-Your-Pages-1805267616399627/
https://www.facebook.com/ilsdilse/
https://www.facebook.com/Fb-Securıtƴ-Check-Page-177256479431654

 Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

284 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top