Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

Droomvakanties geeft dure reis opnieuw weg (FRAUDE) – 2019

Je moet het toegeven. De beheerder van de nep-winpagina Droomvakanties heeft een briljant concept bedacht: je looft een ongelooflijke prijs uit, zegt dat de winnaar deze niet kan accepteren, in het buitenland woont of niet heeft gereageerd en looft hem doodleuk opnieuw uit. Tienduizenden trappen er in, verblind door hebberigheid. Want een reis van duizenden euro’s winnen, alleen door een berichtje te delen, dat wil iedereen wel. Het is echter opnieuw nep.

Achtergrond

En daar zit ook het addertje. Want waarom zou een Facebookpagina zo’n dure reis weggeven? Deze pagina Droomvakanties vertegenwoordigt geen bedrijf. Zelfs echte reisbureaus geven niet dergelijke prijzen weg. Waarom looft Droomvakanties dan zo’n prijs uit? Het concept met de niet geclaimde reis was succesvol in 2018 maar ook in 2019 trappen er weer tienduizenden in.

Update voor kerst wеggeefactie
Winnaar kerstprijs (Sarah R. – Amsterdam) heeft niet gereageerd op onze berichten, om die reden geven we het opnieuw weg. Maak een kans om een vakantiereis naar Bali te winnеn: Eenvoudig, u deelt dit bericht en u geeft het commеntaar ‘Gеdaan’. Likе onze pagina om op de hoogte te blijven. Sluit 25 januari.

 

Helaas, er was geen prijs en er komt geen prijs.

Veel mensen die meedoen weten wel dat het nep is maar menen dat het geen kwaad kan zo’n actie te delen en de tijdlijn van hun vrienden te spammen. Maar door te delen van deze (letterlijk) kansloze actie wordt ook hoop gewekt bij mensen die echt geloven dat er iets te winnen valt.

Het doel van deze Droomvakanties-pagina’s is natuurlijk simpel: met nepacties zoveel mogelijk likes binnenhalen. Pagina’s met veel likes zijn geld waard. Gewetenloze like-farmers leiden mensen om de tuin met valse beloftes en nepprijzen. Het makkelijkst te herkennen zijn de like-farmers aan het ontbreken van bedrijfsinformatie. Alleen een echt bedrijf geeft prijzen weg.

We bevelen wel altijd aan valse winpagina’s te rapporteren bij Facebook maar helaas grijpt Facebook zelden in. Des te belangrijker om zelf goed uit te kijken. Facebook beschermt de gebruikers niet tegen dit soort zwendel.

Advies

Deel geen winacties die overduidelijk nep zijn. Deelnemen is zinloos en geeft overlast.

Meer lezen / bronnen

https://www.hoaxmelding.nl/fraude/droomvakanties-geeft-nogmaals-een-dure-reis-weg/

Klik hier voor dit bericht op Facebook (januari 2019)

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

2326 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top