Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

Geweldige promotie waarin je een nieuwe iPhone X kunt winnen (FRAUDE)

Criminelen beloven weer nieuwe telefoons. Wie meedoet zit echter snel vast aan een duur abonnement. Dit wordt o.a. verspreid via de bekende Zwarte Piet-fanpagina’s. Maar via phishing wordt ook je Facebook-wachtwoord ontfutseld. En zo maken mensen zonder het zelf te weten promotie voor deze oplichterij.

Achtergrond

Je kunt de volgende tekst tegenkomen op de tijdlijn van een vriend om in een groep waar je lid van bent:

“Hallo  Ik zag een geweldige promotie waarin je een nieuwe iPhone X kunt winnen  Ga gewoon naar novime[dot]info (vervang [dot] door een echte dot – ‘.’). Vervolgens moet u het registratieformulier invullen en wachten tot het bedrijf contact met u opneemt: D Het is gemakkelijk  Ik raad aan om te haasten, omdat het aanbod zeer beperkt is 

In plaats van novime[dot]info kan er ook biefalo[dot]info of wat anders staan. Deze websites beloven een iPhone voor maar 2 euro. Wie dan nog niet doorheeft dat het nep is vult zijn gegevens is en zit onverwacht vast aan een duur abonnement. Je mag dan, zo wordt beloofd in de kleine lettertjes, onbeperkt films downloaden voor maar liefst 70 euro per maand. Dit bedrag wordt automatisch van je rekening afgeschreven.

Maar je wint geen iPhone. De criminelen hebben het voorzien op je bankrekening en je persoonlijke gegevens. Dit soort berichten verspreidt zich o.a. via populaire pagina’s als Zwarte Piet Fan, waar veel meer gratis dingen worden beloofd die nooit komen. Maar ook wordt getracht toegang te krijgen tot je Facebook-account. Hierdoor wordt het bovenstaande bericht op de tijdlijn van slachtoffers gezet, zonder dat ze het zelf door hebben

Conclusie

Criminelen proberen je op allerlei manieren dure abonnementen aan te smeren. Trap dus niet is te-mooi-om-waar-te-zijn-winacties.

Meer lezen / bronnen

Landelijke actie: Samsung geeft zijn nieuwe model Galaxy S9 weg!

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

1607 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top