Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

Hallo allemaal! ✌ je kunt een Samsung s9 winnen met XS9BELGIUMX! (FRAUDE)

Fraudewaarschuwing! In groepen op Facebook verschijnen opeens allemaal berichten waarin wordt verteld hoe je een Samsung S9 kunt winnen. Pas op dit is oplichterij! Deze berichten worden zonder medeweten van de betrokken mensen gepost.

Achtergrond

De tekst van de veel geposte berichten luidt:

“Hallo allemaal!  Een paar dagen geleden was er een advertentie op tv over hoe je een Samsung s9 zou kunnen winnen! 😍 😍 😍 👈 Uiteindelijk bleek dat je alleen maar de code “XS9BELGIUMX” hoeft in te voeren in Google en te klikken op de eerste link in de resultaten, lees dit artikel voor meer informatie. Het is erg makkelijk! 🔥 Gisteren ontving ik per koerier een pakket met mijn nieuwe Samsung s9 64GB! Maar schiet wel op, want de promotie eindigt morgen!!! 🍀 🍀 🍀”

De criminelen hebben een website gemaakt waarin de code XS9BELGIUMX voorkomt. Als je deze code intikt in Google geeft deze zoekmachine de betreffende website als resultaat. Wie hier op klikt wordt doorgelinkt naar een mooie website waar de S9  smartphone je tegemoet lacht. Je beantwoordt een paar sullige vragen, vult je gegevens in en bent in no time eigenaar van die mooie telefoon. Voor dat laatste moet je 3 euro overmaken met je credit card.

screenshot c.golddiggergames.be

Of niet? Helaas is het niet zo makkelijk. Je hebt wel een duur spelletjesabonnement op je telefoon gekregen, je account is gehackt waardoor bovenstaand bericht namens jou in allerlei groepen wordt gepost en criminelen beschikken over je persoonlijke gegevens, inclusief adres, wachtwoorden en credit card-gegevens. En die telefoon? Ik zou er niet op rekenen.

screenshot Facebook

Geef dus nooit je gegevens aan dit soort criminelen! Beheerders van groepen kunnen deze bericht het best verwijderen. Ben je wel in deze oplichterij getrapt. Verander dan direct je wachtwoord en hou je telefoon- en bankrekening in de gaten. Controleer ook goed je e-mailbox want mensen die gevoelig zijn voor deze vorm van oplichting worden vaker als doelwit gekozen.

Variant: XGAL2018X

Opmerking: door de codes in dit artikel te gebruiken zal ons artikel ook in de zoekresultaten bij Google verschijnen. Vandaar dat we deze code expliciet noemen.

Conclusie

Berichten over gratis Samsung smartphones zijn het werk van oplichters. Niet delen, niet aan meedoen.

Meer lezen / bronnen

https://www.hoaxmelding.nl/fraude/landelijke-actie-samsung-geeft-zijn-nieuwe-model-galaxy-s9-weg/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

1855 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top