Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

Heineken geeft iedereen een gratis mini-koelkast (FRAUDE)

We worden overspoeld met meldingen over de acties van Heineken. Maar iedereen had toch al begrepen dat dit niet van Heineken is. Immers, geen enkel bedrijf geeft IEDEREEN een gratis mini-koelkast. Ook niet als je 154 jaar oud bent.

Achtergrond

Volgens  de berichten geeft Heineken van alles weg.

“Heineken geeft iedereen een gratis mini-koelkast. Hier is hoe je er een kunt krijgen”

of

“Heineken geeft iedereen gratis bier weg om 154 jaar kwaliteitsdienst te vieren”

We hebben slecht nieuws: Heineken viert geen jubileum en er is geen gratis bier, laat staan gratis koelkasten. Dat betekent dat alle berichten over gratis producten nep zijn. Websites waarnaar verwezen wordt als bierpromotion.com en heinekn-nl.com zijn bedoeld om mensen hun persoonlijke gegevens te ontfutselen.

Beide zijn nep. Hoewel overduidelijk, het blijft vreemd dat zo veel mensen erin trappen. Bijgaande voorbeelden zijn respectievelijk meer dan 40.000 en 18.000 keer gedeeld.

Screenshot Facebook

Het is belangrijk je virusscanner op orde te hebben. Dan word je gewaarschuwd voor malafide websites. Wie toch doorzet en persoonlijke gegevens invoert is het doelwit van reclame en phishing. Net als van veel andere grote bedrijven wordt de naam van Heineken al jaren gebruikt om mensen in de val te lokken. De valse berichten worden  meestal via Facebook en WhatsApp verspreid.

Het is goed om te weten dat  wervende berichten op Facebook of whatsApp waar IEDEREEN gratis producten worden belooft gewoon nep zijn. Dat geldt niet alleen voor Heineken. Veel andere bedrijven worden voor deze oplichterij misbruikt. In alle  vergelijkbare berichten geldt: iedereen = niemand.

Conclusie

Criminelen willen graag toegang tot persoonlijke informatie en beloven daarom gratis producten. Je krijgt niets, behalve een hoop ellende.

Meer lezen / bronnen

https://www.hoax-slayer.com/heineken-promotion-scam.shtml
https://www.thedrinksbusiness.com/2018/03/heineken-caught-up-in-free-beer-whatsapp-scam/
https://www.express.co.uk/life-style/science-technology/933421/Whatsapp-scam-warning-police-Heineken-message
https://www.theheinekencompany.com/about-us/our-history

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

2235 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top