Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

IKEA geeft gratis vouchers weg

Nadat vorige week mensen massaal het nepbericht deelden dat de KLM gratis tickets zou weggeven is vandaag woonwarenhuis IKEA aan de beurt. Criminelen beloven gratis €100 vouchers aan iedereen. Want vanzelfsprekend is het niet van IKEA.

Achtergrond

IKEA bestaat dit jaar 74 jaar. Het feestje komt volgend jaar maar dat betekent natuurlijk niet dat iedereen voor 100 euro gratis boodschappen mag doen. Zelfs IKEA gaat failliet als het voor miljarden aan vouchers zou weggeven. Helaas gaan nepacties namens IKEA al jaren rond en trappen veel mensen er in. Deze actie is in de twee uur na verschijnen al ruim 2000 keer gedeeld!

 

Criminelen zijn verzot op persoonlijke gegevens. Nog leuker is het als mensen zonder het te weten een duur SMS-abonnement afsluiten of malware op hun computer installeren. In dat laatste geval kan een crimineel de computer overnemen. Een bekende truc is dat een stukje malware namens jou vrijwel ongemerkt op allerlei reclames klikt. Die reclames brengen namelijk per klik geld op. Als maar genoeg computers op deze manier besmet zijn kan er erg veel geld ‘verdiend’ worden.

Heb je aan deze winactie meegedaan: Ga naar de Facebook instellingen en verwijder alle onbekende apps. Verander ook je wachtwoord en verwijder tenslotte het gedeelde bericht van je tijdlijn. Helaas is niet meer te voorkomen dat je allerlei spam in je mailbox ontvangt.

Advies

Zelfs grote bedrijven als KLM en IKEA geven niet zomaar gratis vouchers weg. Doe niet mee aan nepwinacties zoals deze, waarbij de naam van de IKEA wordt misbruikt. Zorg voor een goede virusscanner!

Meer lezen / bronnen

http://www.ikea.com/ms/nl_NL/customer_service/nepacties.html
http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/ikea_nepacties
https://www.facebook.com/IKEANederland/posts/963755943690650
https://opgelicht.avrotros.nl/alerts/item/pas-op-voor-winactie-ikea/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

928 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top