Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

? iPhone X – Winnaars Groep! ?

Wat aardig: de KPN geeft zomaar telefoons weg. Je hoeft alleen maar een kleine enquête in te vullen en je krijgt een iPhone X ter waarde van € 1.159,-. GRATIS! 146 mensen gingen je al voor! Te mooi om waar te zijn.

Achtergrond

Wacht even: heeft de KPN al 170.000 euro aan toestellen weggegeven om 146 mensen een kleine enquête te laten invullen? Het staat er echt!

??? IPHONE X WINNAARS GROEP! ???
?Als je in deze groep bent getagd dan kun jij gratis een gloednieuwe iPhone X krijgen! ?
?Doe mee met onze FB Event via de link hieronder, vul je adres in waar je hem heen gestuurd wilt hebben en vul een kleine enquête in die 1min duurt. Je krijgt hem de volgende dag al opgestuurd! ?
Klik op de link hier beneden en pak je kans voordat ze allemaal weg zijn (Promotie geldt alleen nog vandaag!)
Like als het gewerkt heeft ! ??

 

Klik hier om jouw iPhone X te pakken
146 mensen hebben hun iPhone X al gekregen vandaag!

Wie op de link klikt komt op een valse inlogpagina. Wie hier zijn gegevens invult kan fluiten naar zijn Facebook-account. Dat is vanaf dat moment in handen van criminelen. Overigens kom je daarna op een valse winpagina waar de criminelen ook nog eens je overige privégegevens willen. Je bent dat geen lid van een winnaarsgroep maar bent slachtoffer van identiteitsroof.

 

Nadat je account is overgenomen gaan de criminelen je vrienden taggen bij dit bericht. Hiermee wordt het bericht onder een groot publiek verspreid.

Het geheel is dus een phishing-scam. Uiteraard is de gebruikte Facebookpagina van de KPN NL nep. Het echte account van de KPN is herkenbaar aan een blauw vinkje. Verwarrend is dat de echte KPN ook wel eens een illegale winactie organiseert, samen met de echte Sony Mobile NL. In een recent geval ging het om een winactie waarbij je drie vrienden moet taggen om te winnen. Dat is verboden volgens de promotie-richtlijnen van Facebook. Criminelen maken daar dankbaar gebruik van. Mensen zien daardoor niet goed meer wat echt is en wat niet.

Advies

Acties waarbij dure cadeau’s of prijzen worden weggegeven voor het invullen van een enquête zijn nep. Heb je hieraan meegedaan verander dan direct je wachtwoord. Verwijder verdachte apps van Facebook en van je browser.

Meer lezen / bronnen

https://www.facebook.com/kpn/posts/10155793520631718
https://www.facebook.com/KPN-NL-506113936427847
https://www.hoaxmelding.nl/winacties-regels/
https://www.facebook.com/groups/1702532729814097/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

1994 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top