Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

Maak kans op €100.000,- door dit bericht alleen maar te delen – HOAX

Zelfs wij vragen ons wel eens af waar het met mensheid naartoe gaat. Niet vanwege oplichters die gewoon beloven 100.000 euro weg te geven. Maar vanwege de tienduizenden die denken dat het echt is. En geïnspireerd door het succes, dezelfde pagina belooft nu zelfs een miljoen weg te geven. En warempel, ook wordt geloofd.

Achtergrond

Een Facebookpagina met veel likes is geld waard. Je kunt de pagina verkopen of gebruiken om mensen reclame voor te schotelen of naar websites te lokken die handelen in persoonlijke gegevens. Daar valt best geld mee te verdienen. Maar tonnen? Of miljoenen? Nee, zoveel is een druk op de knop Delen of Vind ik leuk niet waard. Toch denken tienduizenden dat ze met zo’n simpele handeling kans maken op een onwaarschijnlijk groot geldbedrag.

Internetoplichting is zo vreselijk makkelijk. Geef mensen het idee dat ze iets kunnen winnen en ze klikken op allerlei links en knopjes en zijn bereid volkomen vreemden toegang tot hun privéleven te geven, inclusief wachtwoorden en pincodes.

De pagina Hoe word ik miljonair is een paar dagen geleden opgericht en is van dezelfde eigenaar als de valse Zwarte Piet pagina Zwarte Piet Vermist (die daarvoor door het leven ging als Anne Faber Vermist en inmiddels door Facebook is verwijderd). Andere pagina’s van zijn hand zijn o.a.: Hand in HandGezochtStop Zinloos GeweldZwarte Piet Fan (de vervanger van Zwarte piet Vermist), 4 en 5 mei en natuurlijk Nederland en Zwarte Piet. De eigenaar van deze pagina’s is bijzonder creatief tegelijk gewetenloos. Er vervelende combinatie die vormen krijgt die aan de bekende Facebook-terrorist Peter van Opdorp doen denken.

Deze nepwinpagina belooft niet alleen een ton aan degene die dit bericht deelt maar zelfs een miljoen aan degenen die de pagina liken. Vervolgens weer 30.000 euro per week aan de delers van het volgende nepbericht. De eigenaar van deze oplichterij kan wel geld verdienen maar wordt geen miljonair en geeft ook niet dergelijke prijzen weg. Om wat argwaan weg te nemen doet hij alsof de prijzen worden uitgedeeld door de Postcodeloterij. Uiteraard weet de Postcodeloterij niets van deze acties.

Advies

Doe niet mee aan winacties die te mooi lijken om waar te zijn. Rapporteer dit soort oplichterij bij Facebook.

Meer lezen / bronnen

https://www.hoaxmelding.nl/hoax/geen-roetveegpieten-of-regenboogpieten-meer-in-het-sinterklaasjournaal/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

369623 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top