Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

Mark legt uit hoe je een klein bedrag als 250,- om kan zetten naar duizenden! – (FRAUDE)

Er zijn weer veel oplichters actief op Facebook. Van valse winacties, nep-merkartikelen tot bitcoin-fraude. Volgens dit bericht zou premier Mark Rutte een tip geven hoe je van 250 euro een heleboel geld kan maken. Pas op: dit is nep!

Achtergrond

Oplichters worden steeds creatiever en gebruiken een mix aan frauduleuze technieken. Zo wordt er speciaal een valse pagina aangemaakt onder de naam van Elsevier Weekblad. Die pagina krijgt met gehackte persoonlijke accounts toegang tot groepen waar vervolgens berichten en reacties worden geplaatst.

“Mark legt uit hoe je een klein bedrag als 250,- om kan zetten naar duizenden! 
Klik hieronder om verder te lezen 👇🏻”

Wie klikt op de link zonder goede beveiliging is prooi voor de fraudeurs. Je komt op een vervalste website van RTL-Z terecht waar ten eerste valse nieuwsberichten staan met koppen als:

“Nederland legaliseert en financieert ‘Underground Banking’ na afwijzing van afschaffing dividendbelasting”

“De Tweede Kamer maakte bekend dat er een nieuwe vorm van online bankieren is gelegaliseerd in Nederland. “We leven in een revolutionair tijdperk op het gebied van bankieren en daar moeten we in meegaan”, zegt hij in gesprek met RTL Z.”

De premier heeft genoemde uitspraken nooit gedaan. Op deze website worden mensen verleid deel te nemen aan een investeringsprogramma door inleg van minimaal 250 euro. Met valse getuigenissen wordt gedaan of anderen hiermee succes hadden.

De website probeert ook malware te installeren waarmee men toegang probeert te krijgen tot Facebookaccounts. De gehackte accounts worden ingezet om het bericht onder alle vrienden te verspreiden. De neppagina van Elseviers maakt hiervoor zelf een groep aan.

Het valse bericht staat 1 uur op in deze groep en heeft al 1000 van dit soort reacties waarin tienduizenden zijn getagd.

Conclusie

Kijk uit voor valse investeringsprojecten op Facebook. De regering heeft geen besluit genomen ‘Underground banking’ te financieren. Wie 250 euro inlegt is dat geld kwijt. Zorg dat je beveiliging tegen virussen en malware op orde is.

Meer lezen / bronnen

https://meld.nl/melding/cybercrime/bitcoin-fraude/
https://www.hoaxmelding.nl/fraude/tiener-koopt-een-nieuw-huis-voor-zijn-moeder-en-schokt-de-hele-familie/
https://www.hoaxmelding.nl/fraude/een-verdrietige-dag-voor-mr-john-de-mol-sr/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

3937 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top