Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

Noodweer Nederland geeft 500 zwembaden weg

Stel je bent een knul van 20 jaar en hebt een paar bedrijfjes waarmee je geen rode cent verdient. Dan kondig je op een van je Facebookpagina’s aan voor 25.000 euro aan prijzen weg te geven. Zou dat geloofwaardig zijn? Ja, voor veel mensen wel want hebberigheid maakt blind.

Achtergrond

Mensen zijn bereid veel te doen voor een prijsje van €49,95. De organisator van deze actie verzint steeds nieuwe voorwaarden. Eerst moest je alleen like en een reactie plaatsen. Daarna komen er nieuwe opdrachten: een zin afmaken, raden wie de beheerder van de pagina is, een gedichtje van 10 regels maken met daarin een lofzang op die pagina, een foto plaatsen waarop je jezelf natmaakt of je duim opsteekt, enzovoort. En duizenden mensen trappen er in.

De zelfgenoegzame beheerder van de pagina heet Robert Coret. Hij is eigenaar van dubieuze pagina’s als Noodweer Nederland en Bijzonder Nieuws. Zijn andere bedrijfjes zijn o.a. een beauty salon en een zieltogend incassobureau dat ook thuiswerk aanbiedt. Noodweer Nederland (later Noodweer Online) is erg populair maar ook erg amateuristisch. Met knip- en plakwerk en zelfbedachte weercodes probeert hij erg professioneel over te komen maar door zijn gebrekkige kennis van topografie en de Nederlandse taal valt hij geregeld door de mand.

Robert heeft heeft een reputatie van het verspreiden van misleidende berichten, het organiseren van valse winacties en het stelen van content van anderen. Met de hoge temperaturen van dit moment heeft zijn pagina Noodweer Nederland veel aandacht. Kennelijk voor Robert niet genoeg want hij organiseert een winactie met 500 zwembadjes ter waarde van €49,95 (die in werkelijkheid voor de helft van dat bedrag te koop zijn), theoretisch goed voor 25.000 euro.

Inmiddels zien we dat Robert een aantal mensen met kritische vragen heeft geblokkeerd. Op vragen over de actie reageert hij niet meer. Hij zegt zelf dat te wijten aan de drukte om alle berichten te beantwoorden. Het valt mensen op dat sommige prijswinnaars niet bestaan. Anderen bestaan echter wel en Noodweer Nederland kan nog een aardig probleem krijgen als zij daadwerkelijk hun beloofde prijs claimen. Er zijn overigens al meerdere tegen-pagina’s om de malversaties van Robert Coret aan de kaak te stellen. Misschien goed om te weten dat de winacties (ook al waren ze echt) illegaal zijn. Zo wordt o.a. de wet op de kansspelen overtreden.

Advies

Doe niet mee aan winacties van Noodweer Nederland (Noodweer Online). Ze zijn volslagen onbetrouwbaar.

Meer lezen / bronnen

https://www.facebook.com/noodweernederland
https://www.facebook.com/NoodweerOnline/
http://nl.hoax.wikia.com/wiki/Robert_Coret
http://www.voordeelmuis.nl/img/gif/1003/1003448.gif
http://www.dichtbij.nl/groot-alkmaar/regionaal-nieuws/artikel/4010274/20-jaar-en-succesvol.aspx
https://www.facebook.com/ABBincasso

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

93 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top