Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

Ontvang €250 Intertoys shoptegoed – (FRAUDE)

Databoeren zijn net aasgieren. Het bedrijf Green Flamingo is zo’n aasgier. Dit bedrijf verzamelt persoonlijke gegevens en verkoopt ze aan de hoogste bieder. De gegevens worden voornamelijk verkregen via valse winacties. Ook deze actie, waarin €250 shoptegoed van Intertoys wordt beloofd, is nep.

Achtergrond

De tekst bij deze actie luidt:

De online voorraad moet leeg, ontvang €250 shoptegoed!”

De link verwijst naar een pagina op de website www.testandkeepww.com.

“Intertoys is helaas failliet gegaanen daarom moeten ze van hun online voorraad af. Speel de quiz en maak kans op €250 online shoptegoed bij de Intertoys!
Beantwoord de vragen, maak kans op €250 shoptegoed bij intertoys!
Onze voorraad is beperkt, dus wees er snel bij. Vul de onderstaande vragen in om te zien of je kans maakt!”

Ons staat een ongetwijfeld spannende quiz te wachten. De vragen:

  • Heb je gewinkeld bij Intertoys?
  • Ooit een cadeaubon gekocht?
  • Wil je dat Intertoys overgenomen wordt?

Maar het maakt niet uit wat je invult, je hebt sowieso ‘gewonnen’. En je bent niet de enige. Er staan namen en foto’s van allerlei mensen die iets gewonnen hebben. Die zijn weliswaar stuk voor stuk nep maar het komt wel overtuigend over.

Om daadwerkelijk een prijs in ontvangst te kunnen nemen moet je wel de actie delen op Facebook en je gegevens invullen. Dat moet weer op een andere website worden ingevuld: wintopawards.com

Onderaan die pagina valt iets op: het logo van Green Flamingo:


En als we het al niet wisten is het nu zeker: dit is foute boel.  Het Ierse bedrijf Green Flamingo houdt zich bezig met “toestemminggestuurde marketing.” Via nep-winacties en misleiding vergaart het bedrijf allerlei persoonlijke gegevens. Deelnemers geven vaak  onbewust toestemming aan deze oplichters om hun gegevens te gebruiken voor marketingdoeleinden. De kans om iets te winnen is verwaarloosbaar klein. Je bent alleen zeker dat je mailbox overloopt met spam en je telefonisch benaderd wordt door allerlei bedrijven. Het is gebleken dat deelname kan leiden tot honderden spamberichten in je mailbox. Ziggo is een bekend voorbeeld van een bedrijf dat op deze manier adressen en telefoonnummers verzamelt via de marketingbedrijf MeerMetZiggo:

Green Flamingo zit achter heel veel valse winacties. Onlangs is een netwerk van pagina’s met valse winacties opgerold maar dit bedrijf gaat gewoon door. En dus worden er dagelijks ladingen valse winacties over Facebook uitgestrooid, allemaal georganiseerd of mogelijk gemaakt door Green Flamingo, in opdracht van bedrijven als Ziggo.

Conclusie

De grootschalige fraude met winacties wordt mede mogelijk gemaakt door bekende Nederlandse bedrijven die hiermee andere bedrijven duperen. Maar ook de deelnemers zijn de klos. Zij zijn doelwit van marketingacties (spam) waarbij gegevens verkregen zijn op basis van misleiding met valse winacties. Spil in deze fraude is het bedrijf Green Flamingo. Er zijn geen shoptegoedbonnen van Intertoys te winnen. Advies: Doe nooit mee aan een winactie van Green Flamingo.

De Facebookpagina Winactie Zwendel houdt valse winacties op Facebook bij.

Meer lezen / bronnen

https://www.nu.nl/internet/5755593/facebook-haalt-netwerk-van-frauduleuze-nepwinacties-offline.html
https://www.hoaxmelding.nl/fraude/gratis-producten-bij-testers-gezocht-fraude/
https://www.hoaxmelding.nl/fraude/wij-geven-een-prachtig-kleine-huis-weg-met-een-toffe-inrichting/
https://opgelicht.avrotros.nl/alerts/item/trap-niet-in-valse-winactie-van-albert-heijn-over-een-speciaal-cadeaupakket/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

736 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top