Connect with us

Hoaxmelding

FRAUDE

Werk vanuit huis en verdien minimaal €12 per uur (FRAUDE)

Oplichters beloven thuiswerk met aantrekkelijke verdiensten. Maar ze willen je naam een e-mailadres om door te kunnen verkopen aan spammers. Werk voor Thuis en aanverwante pagina’s doen hun best zoveel mogelijk likes en persoonlijke informatie te vergaren. Dat doen ze door dagelijks valse vacatures te plaatsen. En dat niet alleen…

Achtergrond

De Facebookpagina Werk voor thuis belooft o.a. het volgende

“Werk vanuit huis en verdien minimaal €12 per uur. Reageer snel op de openstaande vacature.

Deze vacature is nep. Net als vele andere op deze en vergelijkbare pagina’s. Op een valse vacaturesite Werk voor thuis kun je wel je naam en e-mail invullen maar daarna hoor je niets meer.

Werk voor thuis vormt met gelijkaardige pagina’s een netwerk. Hiertoe behoren o.a.

Mensen worden niet alleen gelokt naar de valse thuiswerkwebsite maar er worden ook ‘gratis’ prijzen weggegeven. Deze pagina’s hebben geen ander doel dan namen en e-mailadressen te verzamelen. Bij andere berichten wordt bijvoorbeeld reclame gemaakt voor een datingsite. Trap dus niet in deze vacatures en winacties, er zijn geen baantjes en geen prijzen.  Dit netwerk is al een paar jaar bezig mensen op te lichten. Meer info over de valse winacties hier.

Tip: de pagina Winactie Zwendel meldt met regelmaat actuele valse winacties.

Conclusie

Vacatures van Werk voor thuis e.d. zijn vals. Er zijn geen baantjes. Rapporteer aanbieders van valse vacatures bij Facebook.

Meer lezen / bronnen

 

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

1878 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top