Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

34 Mensen die de A7 hebben geblokkeerd krijgen gevangenisstraf

Wij dachten dat ieder weldenkend mens nu wel wist dat vrijwel alles van de Facebookpagina ‘Ik Ben Zwarte Piet Fan’ nep is. Maar zelfs als de pagina overduidelijk nepnieuws verspreidt wordt het massaal gedeeld. Het gaat de Pieten-fans duidelijk niet meer om de waarheid maar op het schoppen van stennis. De snelwegblokkeerders zijn namelijk niet veroordeeld.

Achtergrond

♦ Dat stennis schoppen levert de beheerder van zo’n like-farming pagina flink geld op. Elk nepbericht betekent een miljoenenpubliek.  Naast dat hij er een ziekelijk plezier in schept tweedeling te zaaien in de maatschappij. Want het hele jaar ligt de pietendiscussie vrijwel stil, op nepberichten van deze pagina na. Bekende Nederlanders zijn vaak het mikpunt, met Sylvana Simons voorop. Van haar wordt keer op keer het verhaal geplaatst dat ze Nederland zou verlaten als Zwarte Piet zwart blijft. Die berichten zijn populair onder mensen die beweren op te komen voor tradities. Feit is dat ze dan nooit heeft gezegd. Goedgelovigheid houdt echter niet op als mensen de Sinterklaas-leeftijd zijn gepasseerd. Maar ook de NTR en andere organisaties zijn de klos. Nu wordt beweerd dat degenen die in november 2017 de snelweg A7 bij Joure blokkeerden gevangenisstraffen krijgen van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

♦ Feit is echter dat er geen inhoudelijke rechtszaak is geweest, er is geen eis neergelegd door het OM en de rechtbank heeft geen veroordeling uitgesproken. In de zaak tegen 34 verdachten in de A7-blokkadezaak heeft de rechtbank in Leeuwarden in juni 2018 een alleen een regiezitting gehouden. De verdachten wordt verweten op 18 november 2017 op de dag van de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum te hebben voorkomen dat een aantal bussen met tegenstanders van Zwarte Piet bij de intocht kon demonstreren. De verdachten wordt verweten – direct of indirect – te hebben meegewerkt aan de blokkade van de snelweg A7 nabij Joure. De inhoudelijke behandeling vindt plaats vanaf maandag 8 oktober. De uitspraak wordt enkele weken daarna verwacht.

♦ Dit nepbericht is al 20.000 keer gedeeld. De pagina  ‘Ik Ben Zwarte Piet Fan’ maakt op een ongelofelijke manier gebruik van de goedgelovigheid van mensen en weet hen te verleiden de berichten ongezien te delen maar roept ook griezelig haatzuchtige reactie’s op. Want racisme is in Nederland springlevend, dat bewijst ‘Ik Ben Zwarte Piet Fan’ keer op keer. Wij kunnen alleen maar hopen dat mensen zich eens afkeren van deze oeverloze nep-discussies en deze verzamelplaats van haat en racisme definitief de rug toekeren. Deze pagina maakt doelbewust het Sinterklaasfeest kapot.

Screenshot reacties op Facebook

Advies

Deel geen berichten van ‘Ik Ben Zwarte Piet Fan’. De zijn nep en haatzuchtig. Het bericht over de veroordeling van de 34 wegblokkeerders is nep.

Meer lezen / bronnen

https://www.ankerenanker.nl/nieuws/2982_nader-onderzoek-a7-blokkade
http://www.lc.nl/friesland/Zaak-blokkeer-Friezen-agenten-moeten-gehoord-spreekrecht-KOZP-23279022.html
Sylvana: Zwarte Piet blijft zwart en ik verlaat Nederland (2018)

Johnny de Mol en Jan Smit beginnen een club voor Zwarte Piet
Sylvana speelde Zwarte Piet
Geen roetveegpieten of regenboogpieten meer in het Sinterklaasjournaal
Zwarte Piet van Vierdaagse gehaald

Klik hier om dit bericht lezen op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

10642 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top