Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Afschermen Facebookprofiel heeft geen zin volgens Margriet

Margriet, hoe kan dat nou? Zou het afschermen van je Facebook profiel geen zin meer hebben? Het tegenovergestelde is waar. Dit betreft een zeer slecht en gevaarlijk advies van Margriet.

Achtergrond

Margriet beweert dat hackers een tool hebben gemaakt waarmee je alles zou kunnen zien van andere Facebookgebruikers, zelfs als die informatie is afgeschermd. Daarom zou afschermen geen zin meer hebben. Wat klopt hiervan?

Hebben hackers een tool gemaakt? Inti De Ceukelaire, die zichzelf ethisch hacker noemt, heeft inderdaad een Facebook-scanner gemaakt. Maar het betreft absoluut geen hack. Het is een website waarmee je op een handiger manier kunt zoeken op Facebook dan Facebook zelf aanbiedt. Maar het maakt alleen gebruik van de bestaande Facebook-functionaliteit en het is dus legaal.
Kun je hiermee alles zien van andere Facebookgebruikers? Nee.
Kun je afgeschermde informatie zien? Nee.
Heeft afschermen nog zin? Jazeker!!

De zoekfunctie laat interessante dingen zien van andere Facebookgebruikers. Maar als je niet bevriend bent met die persoon krijg je alleen openbare informatie te zien. Heeft die persoon de privacy-instellingen op ‘Alleen ik’ staan dan zie je zelfs helemaal niets. Geheime groepen zijn niet zichtbaar. Als je zelf niet bent ingelogd bij Facebook kun je de tool niet gebruiken.

De tool is bedoeld om mensen bewust te maken welke informatie allemaal voor anderen te vinden is, zelfs als je dat zelf vergeten bent. Het lastige van de tool is alleen: als je je eigen profiel invult krijg je uiteraard alles te zien, jij bent de enige die dat kan. Des ter belangrijker om goed naar je instellingen te kijken en juist de afscherming te verhogen van dingen die je niet met een ander wilt delen. Hier geeft Margriet een totaal verkeerd beeld: afschermen is nu belangrijker dan ooit! Het advies van Margriet is gevaarlijk omdat het niet afschermen van je gegevens je privacy ernstig kan schaden. Foto’s waarvan je niet wilt dat een ander ze ziet kun je het beste verwijderen of aanvinken met ‘Alleen ik’.

Advies

De tool Facebookscanner is geen hack en toont geen afgeschermde informatie. Hiervoor staat Facebook garant. Deel het bericht van Margriet daarom niet: het bevat onjuiste en gevaarlijke informatie.

Meer lezen/ bronnen

https://stalkscan.com/
https://twitter.com/intidc/status/831594823706693632

http://www.margriet.nl/actueel/oh-nee-facebookprofiel-afschermen-geen-zin-meer/
http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/…-oude-posts-boven.dhtml

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

109 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top