Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Asielzoekers krijgen in Nederland 4140 euro per maand

De bekende Facebookterrorist Peter van Opdorp heeft van het verspreiden van laster en valse verhalen zijn beroep gemaakt. Dat wil zeggen: dat doet hij op kosten van de gemeenschap. Nu heeft hij een oude hoax uit de kast gehaald om mensen op te hitsen tegen de politiek en de vluchtelingen. Het verhaal over de 4140 euro is dan ook NIET WAAR.

Achtergrond

Van Opdorp beheert tientallen (zo niet honderden) pagina’s op Facebook. Omdat hij niet werkt heeft hij veel tijd voor dit soort zaken. Zijn plaatjes zijn bekend van teksten als “deel dit binnen 14 seconden als je een zoon hebt” en “Type Amen als je wilt dat dit kindje met kanker beter wordt”. Hij durft daar dan bij te zetten: “Toon respect”. Maar als er een ding is waar Van Opdorp een hekel aan heeft dat is het respect. Hij haat de overheid (waar hij als beroepswerkloze volop van profiteert) maar hij haat ook kritiek. Wie tegen zijn werkwijze protesteert wordt doorgaans niet alleen geblokkeerd maar loopt ook het risico belasterd te worden. Hij maakt dan plaatjes waarin hij onschuldige mensen beschuldigd van
dierenmishandeling, pedofilie, verkrachting, o.i.d. Als je pech hebt jat hij foto’s van je tijdlijn en maakt hij speciaal voor jou een pagina met als titel: “Een slet ben ik”.
Update: terwijl dit bericht is geschreven heeft van Opdorp weer mensen onterecht beschuldigd van een zedenmisdrijf.

Deze hoax is eenvoudig te weerleggen: asielzoekers krijgen in Nederland onderdak, medische zorg en toegang tot een aantal voorzieningen. De asielzoeker ontvangt verder een wekelijkse financiële toelage ten behoeve van voedsel, kleding en andere persoonlijke uitgaven. Voor een goed vergelijk: een gezin met twee kinderen (<18 jaar) ontvangt voor voedsel €16,81 per dag. Voor kleding en andere uitgaven ontvangt het gezin €7,40 per dag. Samen is dit €169,50 per week of €736,52 per maand). Deze bedragen zijn wettelijk vastgesteld en zijn veel minder dan door ‘Help de zorg wordt beweerd.

Advies

Deel geen berichten van de pagina’s van Peter van Opdorp’. Zijn plaatjes zijn lasterlijk en misleidend. Ontvolg de betreffende pagina’s.

Meer lezen / bronnen

http://wetten.overheid.nl/BWBR0017959/geldigheidsdatum_10-10-2015#HoofdstukIV
http://nl.hoax.wikia.com/wiki/Peter_Van_Opdorp
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=451929314993091&id=141330769386282

Klik hier voor dit bericht op Facebook

 

 

 

 

Reacties

Aantal keer bekeken

689 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top