Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Asielzoekers mishandelen pup

Sommige mensen hebben geen gevoel. Dan heb ik het uiteraard over de daders van de gruwelijke mishandeling van het hondje, maar ook over degenen die hiervan asielzoekers valselijk als dader aanwijzen. Kijkhet.nl verzint haatberichten om daarmee zo veel mogelijk likes te verzamelen. Een typisch voorbeeld van een klikval (clickbait).

Achtergrond

Het blijken vier Engelse tieners in de leeftijd van 15 en 16 jaar te zijn geweest die het hondje Chunky in 2015 hebben mishandeld. Dat maakt het voorval uiteraard niet minder erg maar dubbel triest is dat het hondje nu misbruikt wordt om haat naar asielzoekers aan te wakkeren. Want voor kijkhet.nl is geen leed te erg of het kan misbruikt worden om meer kliks en likes te genereren. Iedereen die zo’n artikel leest, klikt of reageert maakt namelijk onderdeel uit van het verdienmodel van kijkhet.nl.

De daders zijn dus geen asielzoekers. De mannen op de foto’s zijn dat ook niet. Het zijn drie in 2013 voor terrorisme veroordeelde Britten. Omdat zij op dat moment in de gevangenis zaten is 100% zeker dat zij niets met deze wandaad van doen hebben. De vier jonge daders hebben de mishandeling voor de jeugdrechter in Folkestone bekend. Gelukkig gaat het inmiddels goed met het hondje Chunky.

Kijkhet.nl heeft dus maar 1 doel: geld verdienen door argeloze mensen die klikken op hun links. Hoe sensationeler het verhaal, hoe meer kliks. Dit type sites is op dit moment erg in opkomst omdat er bijzonder makkelijk geld mee te verdienen is. Vaak zijn de beheerders tieners die amper doorhebben waar ze mee bezig zijn. Het makkelijke geld zorgt dat ze zonder bezwaar hele volksstammen oplichten, misleiden en tegen elkaar opzetten. Kijkhet.nl plaatste eerder het valse bericht dat asielzoekers vrij reizen met de trein zouden krijgen.

Veel mensen zullen zeggen: “Maakt me niet uit wie het gedaan heeft” maar gezien de reacties maakt dat wel veel uit. Juist de combinatie van een zielige hond met (mogelijk islamitische) asielzoekers blijkt veel emotie op te roepen.

Advies

Deel geen berichten van kijkhet.nl. Klik niet op links naar hun website. Rapporteer haatzaai-berichten bij Facebook.

Meer lezen / bronnen

http://www.thanetgazette.co.uk/Sick-teens-plead-guilty-torturing-setting-dog/story-28233273-detail/story.html
http://www.bbc.com/news/uk-22294720
https://nl.wikipedia.org/wiki/Clickbait

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

87 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top