Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

BN’ers over Sinterklaas en Zwarte Piet

De pagina Sinterklaas en Zwarte Piet plaatst aan de lopende band nepberichten over Sinterklaas en bekende Nederlanders. De toppers hebben geen stichting opgericht voor behoud van Zwarte Piet. Het verhaal is van voor tot achter gelogen.

Achtergrond

De genoemde pagina plaatst nepberichten om mensen tegen elkaar op te zetten. Dat lukt aardig, gezien de reacties. Sylvana Simons zou iets gezegd hebben en zo’n bericht wordt maar liefst 86.000 keer gedeeld. Kennelijk is een groot deel van Nederland bereid alles te geloven over Sylvana want er wordt massaal op gereageerd, vaak racistisch. Ook Ali B. en anderen worden dingen in de mond gelegd die zij niet gezegd hebben.

 

De beheer van de genoemde Sinterklaaspagina moet wel een erg zieke geest hebben om deze gevoelige discussie te gebruiken om likes te krijgen. Hij weet tienduizenden mensen voor zijn haatkarretje te spannen door het verspreiden van leugens over anderen. Niemand is gebaat bij nepnieuws maar helaas worden deze leugens geslikt als zoete peperkoek.

Veel mensen zijn de discussie zat maar reageren toch. Beter zou zijn de Sinterklaas-pagina te rapporteren bij Facebook. Bij voldoende meldingen zal er wellicht actie worden ondernomen op dit soort praktijken.

Advies

Deel geen berichten van Sinterklaas en Zwarte Piet. Verhalen over de Toppers en andere BN’ers zijn leugens.

Meer lezen / bronnen

https://www.facebook.com/Hoaxmelding/posts/684398891720878
https://www.facebook.com/Hoaxmelding/posts/694326877394746

Opmerking: Deze melding gaat over misleidende informatie op Facebook. Het is geen peiling om te zien wat iedereen van Sylvana Simons vindt.

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

145 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top