Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Criminelen delen sleutelhangers uit bij tankstations

De oudjes doen het nog best. Deze hoax is al vaker voorbijgekomen. Het gaat over criminelen die o.a. sleutelhangers uitdelen. Die zouden zijn voorzien van een chip waardoor je gevolgd kunt worden tot je huis. Zo weten ze wanneer je niet thuis bent en kan je huis leeggehaald worden zonder dat je het merkt. De waarschuwing is echter vals.

Achtergrond

Technisch kan er veel maar een chip met GPS en zender past niet echt makkelijk in een sleutelhanger, sticker of hangertje en is bovendien vrij prijzig. Totaal onlogisch dat een crimineel die massaal zou uitdelen om erachter te komen of mensen thuis zijn. Daar zijn wel eenvoudiger methodes voor.

De genoemde mevr. Joustra-Vos is ongewild een bekende Nederlander. Zij bestaat echt en zij is ooit in deze hoax getrapt. Ze heeft het bericht een paar jaar geleden gedeeld en daarna was het hek van de dam. Door haar ondertekening gelooft iedereen (nog steeds) dat het bericht waar is. Het stamt uit 2008 en is echter van A tot Z flauwekul. De waarschuwing komt uiteraard niet van de politie, die waarschuwt juist voor dit nepbericht.

Advies

Advies: deel de nepwaarschuwing over sleutelhangers niet. Het is vals.

Meer lezen / bronnen

https://www.politie.nl/nieuws/2013/juli/22/00-nepbericht-sleutelhangers.html
https://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/…chip
http://www.hoax-slayer.com/key-ring-tracking-hoax.shtml

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Reacties

Aantal keer bekeken

10 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top