Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

David Rockefeller kreeg 7 harttransplantaties (en andere onzin)

Wat ons toch steeds weer verbaast is dat mensen die oprecht zijn over een bepaald thema, leugens gebruiken om anderen te overtuigen. Heeft David Rockefeller 7 harttransplantaties gehad? Eten beroemde mensen mensenvlees in de Cannibal Club? Nee. Beide verhalen berusten op fantasie.

Achtergrond

We hebben eerder een bericht gemaakt over orgaandonatie en met name over het begrip hersendood. Dat maakte heel wat reacties los. Begrijpelijk, want het is een gevoelig thema. We krijgen echter de meest vreemde argumenten toegeschoven als mensen het met ons oneens zijn. Zo zouden we betaald worden door de orgaanmaffia of pion zijn van de regering. Er zijn ook mensen die denken dat de organen vooral gaan naar mensen met veel geld of dat ze ongevraagd voor heel andere doeleinden worden gebruikt zoals wetenschappelijk onderzoek of als onderdeel voor een smakelijke dis bij de Cannibal Club.

Er is een groep op internet met de bijzondere naam ‘ORGAAN TRANSPLANTATIE • De Waarheid !‘. Je zou verwachten dat daar vooral wetenschappelijk betrouwbare informatie wordt gedeeld en anders inzichten die gebaseerd zijn op controleerbare feiten. Niets is minder waar. Ondanks dat ze zelf nog zegt “de waarheid is raarder dan fictie” (dan moet je je zelf toch ook gaan afvragen of het wel klopt) deelt ene Monique R. nota bene twee bekende hoaxes in 1 bericht. Ze  heeft een beetje moeite met ‘de Elite’ want komt in beide verhalen terug: de Elite krijgt sneller een harttransplantatie en de Elite tafelt lekker in een restaurant waar mensenvlees wordt geserveerd.

De tekst gaat als volgt:

“Het is niet alleen dat je anderen denkt te helpen met orgaan donaties naast dat er miljoenen aan wordt verdiend , de Elite op nr 1 staan om een hart te krijgen zoals David Rockefeller op zijn 99ste een 6de en op 100 jarige zijn 7de hart transplantatie kreeg om op 101 alsnog dood te gaan 
Er gebeuren ook hele andere dingen met organen zoals 
Een lever met fava beans en een fijne Chianti om het weg te spoelen in een echt bestaand restaurant the Canibal Club ergens in LA Waar Celebs oa Kate Perry en andere Elite lekker tafelen , de waarheid is raarder dan fictie” 

Hoax 1: David Rockefeller kreeg op zijn 99ste een 6de en op 100ste zijn 7de harttransplantatie.

Dit is gebaseerd op een bericht van de satirische website worldnewsdailyreport.com en berust geheel op fictie. De Rockefellers zijn weliswaar rijk maar zeven harttransplantaties heeft David Rockefeller nooit gehad, laat staan betaald. Het is niet voor het eerst dat een satirisch artikel voor echt wordt aangezien en dat is voor hoaxbestrijders soms best wel lastig. Want zelfs als het er dik bovenop ligt, dit soort berichten wordt geloofd en gedeeld.

Hoax 2: Beroemde artiesten als Katy Perry eten gedoneerde organen in restaurant ‘Cannibal Club’ in Los Angeles.

Ook dit komt van een nepnieuws-website, yournewswire.com. De Cannibal Club in Los Angeles  bestaat uiteraard helemaal niet. Ironisch genoeg, dit niet-bestaande restaurant heeft wel een website: cannibalclub.org. Kennelijk bestaat de indruk dat dit echt is. Er is wel een Braziliaanse film (2018) met die titel en er was in de 19e eeuw in Londen een dining club met die naam. Daar werden overigens geen menselijke organen geserveerd. Artiesten als Katy Perry (en o.a Meryl Streep) zijn nooit gesignaleerd terwijl zij zich te goed deden aan mensenvlees.

Samengevat:  de discussie over orgaandonatie wordt helaas vervuild met nepverhalen over elite die bij de gewone burger organen zou oogsten voor allerlei privileges. Het is niet waar dat ‘s werelds rijksten in aanmerking komen voor 7 harttransplantaties of dat je organen bij beroemde artiesten op tafel belanden.

Advies

Deel geen nepberichten over de vele harttransplantaties van Rockefeller of de beroemde bezoekers van de Cannibal Club. Beide zijn misleidend.

Meer lezen / bronnen

http://worldnewsdailyreport.com/david-rockefellers-sixth-heart-transplant-successful-at-age-99/
https://www.truthorfiction.com/99-year-old-david-rockefeller-undergoes-sixth-heart-transplant/
https://heavy.com/news/2017/03/did-david-rockefeller-have-seven-heart-transplants-rumor-hoax-truth-snopes-how-many/
https://www.mimikama.at/allgemein/cannibal-club-la/
https://www.snopes.com/cannibal-restaurant/
http://www.imdb.com/title/tt7890408/
https://www.facebook.com/groups/orgaantransplantatie/permalink/2088256751446067/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

869 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top