Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

De klein kinderen van mijn vriend doen een projectje over darm kanker

Een oproep op Facebook en Messenger om iets te delen. Er is een prijzengeld van maar liefst 5000 euro. Maar wat moet je eigenlijk delen? En kun je iets winnen?

Achtergrond

De tekst van deze merkwaardige oproep luidt als volgt:

“De klein kinderen van mijn vriend doen een projectje over darm kanker, zou je het eens kunnen delen onder de vrienden;).
Er is een prijzengeld van 5000€.”

Kennelijk valt er iets te delen, maar het blijft een raadsel wat precies. Niettemin delen veel mensen dit via Facebook en Messenger. Er is ook een versie met een video die door mensen soms wordt aangezien voor een virus.

Dit gaat over het No-X-Cuse Project, een Belgische nationale scholenwedstrijd met als doel het bewustzijn voor darmkanker te verhogen. Voor deze wedstrijd krijgen laatstejaarsstudenten van meerdere scholen de opdracht om een videoclip van 30 seconden te maken die het belang van het vroegtijdig opsporen van darmkanker beklemtoont. De actie liep via Facebook en de winnende school ontvangt 5000 euro. Het was de bedoeling dat het publiek op de videoclips kon stemmen via likes en delen. De actie liep tot en met 18 februari 2018. De winnaar wordt binnenkort bekend gemaakt maar die lijkt wel duidelijk.  Het bovenstaande bericht ging namelijk oorspronkelijk vergezeld van de video van het Sint-Jozefslyceum, uit Knokke-Heist. Die video staat inmiddels ruim op kop met 214.000 weergaven.

Samengevat: het bericht is oorspronkelijk echt en riep op om de video te delen voor een echte wedstrijd. In plaats daarvan zijn veel mensen de tekst van het bericht gaan verspreiden, zelfs zonder de video. Dat is natuurlijk nutteloos en vooral omdat de actie al is afgelopen. Het gaat niet om een virus en het is geen winactie.

Advies

De video en de wedstrijd om het bewustzijn voor darmkanker te verhogen zijn echt maar voorbij. Het bericht zonder de video is totaal nutteloos. Deel dit dus niet.

Meer lezen / bronnen

http://www.noxcuseproject.be/allevideos.php

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

950 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top