Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

De Verenigde Naties hebben besloten dat de mensheid de microchip moet plaatsen (HOAX)

“Ik heb het altijd al gedacht dus het bericht moet wel waar zijn”. We noemen dit de ‘confirmation bias’ in goed Engels. Een belangrijke oorzaak van de verspreiding van hoaxes. Een bericht dat beantwoordt aan de eigen opvattingen en vermoedens wordt vaker gedeeld dan berichten die deze tegenspreken. Dus als de kop van een artikel zegt dat iedereen van overheidswege een chip krijgt zijn er veel mensen die hierin een bevestiging zien van hun wantrouwen jegens die overheid. Alleen, zoals zo vaak, het is niet waar.

Achtergrond

Complotsites hebben een bijzondere functie. Ze wijzen ons soms op zaken die niet altijd zo maar in de openbaarheid komen. Maar laten we eerlijk zijn: meestal is er een reden voor dat deze verhalen niet in de gangbare media (‘main stream media’ – MSM) verschijnen. Ze zijn vaak niet waar.  Deze fantasieverhalen worden echter te vaak geloofd.

Hier wordt beweerd dat de Verenigde Naties hebben besloten dat de mensheid de microchip moet plaatsen. Annet roept op Facebook:

“Dit roep ik al jaren en het staat te gebeuren…gechipt als een hond door het leven!”

Voor sommige mensen bevestigt dit bericht zelfs Bijbelse profetieën: Het teken van het Beest: “Dit is t begin van het merkteken van het beest dit moeten we niet nemen!!!!!!!! Openbaringen 13 vers 15 tot en met 18.”  Anderen zien hierin een “tool van de elite om legitiem misdaden tegen de mensheid te plegen. Soort legitieme terroristische organisatie”.

Met het teken van het beest wordt in christelijke kringen bedoeld een teken aan de rechterhand of voorhoofd, een merkteken van de valse profeet. Zij die het beest en zijn beeld aanbidden en het merkteken van het beest ontvangen, zullen de toorn van God ontvangen, gepijnigd worden en zonder rust zijn. Kortom, dit belooft niet veel goeds.

Veel mensen geloven oprecht in een elite als een groep heersers die allerlei kwade bedoelingen heeft. Depopulatie oftewel afname van de (wereld)bevolking schijnt een – tot dusver weinig succesvol – plan te zijn. Hoe je het ook bekijkt, chemtrails, vaccinaties, vergiftiging van ons drinkwater en andere methoden om de populatie te beheersen lijken vooral ingewikkeld en niet erg effectief. We hebben Agenda 21 en Agenda 2030, toekomstbeelden die,  ingegeven door angst, weinig goeds voorspellen. Ze zouden gericht zijn op totale overname van de wereld door de elite waarvan volgens sommige mensen ook Hoaxmelding deel uitmaakt. Was het maar waar, zou je geneigd zijn te zeggen.

We kunnen Annet en anderen geruststellen – hoewel valt te betwijfelen of dat iets uithaalt: het is niet waar. De Verenigde Naties hebben niet besloten dat we allemaal een microchip krijgen, zoals een gechipte hond.

Wat zijn de feiten?

Dit bericht op Facebook verwijst naar een artikel op een website genaamd finding-voices.blogspot.com van blogger Jeroen Ghuijs. Zijn verhalen vallen onder ‘alternatieve media’. Hij ziet zichzelf als spiritueel inspirator. Dat betekent niet dat al zijn verhalen waar zijn. 

Ghuijs schrijft o.a.

De Verenigde Naties hebben besloten dat de mensheid de microchip moet plaatsen
Tegen 2030 wil de VN dat elke persoon een biometrische identificatie heeft, die wereldwijd wordt goedgekeurd. De informatie van elk mens zal worden opgeslagen in een universele database, gevestigd in Genève, Zwitserland.”

Het artikel spreekt verder van de  “Universal Biometric Identification” die voor alle burgers in de wereld zou moeten gelden. Taalkundig en inhoudelijk rammelt het artikel aan alle kanten dus  we beperken ons tot de hoofdlijnen. Het verhaal is zo slecht vertaald dat elke logische lijn ontbreekt.

Om direct tot de kern te komen:

  • Heeft de VN besloten dat de mensheid identificatiechips geïmplanteerd krijgt?  Nee.
  • Wil de VN dat de biometrische identificatie van iedere wereldburger in 2030 een feit is? Ja.

Het gaat hier om het “Identification for Development (ID4D)” programma. Dit is onderdeel van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling, aangenomen door de lidstaten van de Verenigde Naties in 2015.  Het doel is het bevorderen van vrede en voorspoed voor mensen en de planeet. De Wereldbank, als participant van dit project, bracht naar buiten dat naar schatting 1 miljard mensen in de wereld geen officieel bewijs van hun identiteit hebben, wat hun mogelijkheden om toegang te krijgen tot gezondheidszorg, onderwijs en financiële diensten enorm beperkt. Dit speelt vooral in Azië en Afrika. Het bewijs van wettelijke identiteit, in de vorm van geboorteregistratie, wordt daarom gezien als bijzonder belangrijk voor de toekomst van alle kinderen.

Doelstelling 16.9: “Voorzie in 2030 in een wettelijke identiteit voor iedereen, inclusief geboorteregistratie.”

Die identiteit kan worden vastgelegd aan de hand van biometrische gegevens. Dit zijn biologische gegevens die uniek zijn voor elk mens en via moderne technologie herkend kunnen worden. Denk hierbij aan de vingerafdruk, portretfoto, de iris-scan, stemherkenning. Veel hiervan is niet nieuw. Een identiteitsbewijs bestaat in Nederland al anderhalve eeuw. Ze waren vaak voorzien van een omschrijving van het uiterlijk van de drager. Een  paspoort of ID-kaart met foto is een kleine 100 jaar gebruikelijk. Bij moderne identiteitsbewijzen zijn de biometrische gegevens opgeslagen in een chip op de kaart. Voor de duidelijkheid: dus niet als een chip die is geïmplanteerd in de persoon.

Ingezetenen van de EU krijgen binnenkort te maken met nieuwe ID-kaarten. De nieuwe wetgeving schrijft minimale standaarden voor waaraan ID-kaarten moeten voldoen. Ze moeten overal in de EU hetzelfde (creditcard)formaat hebben, en zijn voorzien van een landcode, foto en twee vingerafdrukken. Foto’s en vingerafdrukken worden dus niet centraal bewaard, uitgezonderd criminelen en terroristen.

Tegenstanders zien allerlei problemen. Big Brother, the New World Order of de elite (daar zijn ze weer) zouden iedereen kunnen volgen. In de EU is geregeld (middels de AVG) dat het verwerken van biometrische gegevens om iemand te identificeren in beginsel verboden is. Dit betekent dat de biometrische gegevens wel op iemands ID-kaart staan, maar niet in een database in bijv. Genève. De foto op je paspoort staat alleen daar en nergens anders.

Jeroen Ghuijs zegt dat er wel een ‘oplossing’ is en dat is dat we met zijn allen uitstappen uit het systeem. Hij zegt hierover een boek te schrijven. Niemand weet wat het probleem precies is en Jeroen mogelijk zelf ook niet maar hij denk dat een systeem zonder geld en waar iedereen gelijk is, mogelijk is. 

Conclusie

Krijgt iedere wereldburger een chip? Ja, op zijn ID-kaart. De suggestie dat ‘de mensheid’ een chip moet plaatsen cq. implanteren is onzin. De gegevens worden niet centraal opgeslagen. De tekst en de foto bij het artikel van Jeroen Ghuijs zijn misleidend. Dit gaat over zaken die in ons land al jarenlang normaal zijn: een ID-kaart. En biometrische gegevens zijn niet eng.

En Annet? Ze zegt over de geïmplanteerde chips: “Roep ik al jaren….niemand gelooft je dan…..” . Nee Annet, dat is logisch. Het is nep. Je laat je leiden door  ‘confirmation bias’

Meer lezen / bronnen

https://www.unhcr.org/protection/basic/550c304c9/biometric-identity-management-system.html
https://finding-voices.blogspot.com/2019/04/de-verenigde-naties-hebben-besloten-dat.html
https://pointofnoreturnthetruth.altervista.org/2018/10/the-united-nations-has-decreed-that-humanity-should-place-the-microchip/
https://www.facebook.com/groups/findingvoices/permalink/2237118463031705/
https://www.un.org/sc/ctc/wp-content/uploads/2018/06/Compendium-biometrics-final-version-LATEST_18_JUNE_2018_optimized.pdf
https://www.ad.nl/buitenland/europees-akkoord-over-vingerafdruk-op-id-kaart~a07bfca9/
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/identificatie/biometrie
https://sustainabledevelopment.un.org/?menu=1300
https://www.privacynieuws.nl/nieuwsoverzicht/lichamelijke-integriteit/biometrie/16124-project-id4d-in-2030-een-biometrische-id-voor-iedere-wereldburger.html
https://www.youtube.com/watch?v=3VkVNdykyV0
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/22/foto-van-de-dag-13-2-94-a1578238
https://www.boomlive.in/is-un-planning-biometric-identification-for-humanity-by-2030-a-factcheck/
http://www.privacynieuws.nl/images/001-Yatta/Docs/GGP_ID4D_flyer.pdf
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/13/je-vingerafdruk-vertelt-meer-dan-je-zou-denken-a2754925
http://www.christipedia.nl/Artikelen/M/Merkteken_van_het_Beest
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/confirmation-bias-waarom-we-altijd-gelijk-hebben~b8dac6cb/

 

Klik hier voor dit bericht op Facebook
Bedankt dat je onze website hebt bezocht. Als je dit artikel nuttig en informatief vindt volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram. Hiermee blijf je op de hoogte van de laatste hoaxes en andere misleidende berichten op Facebook.

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

3003 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top