Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Dit is dus de paardenbeul!!!!!

Al geruime tijd komen er meldingen van dierenbeulen die vooral paarden gruwelijk verwonden. Er duiken foto’s op van de dader die al veel dieren zou hebben verminkt. Maar is dit wel de dader? Nee, die kans is erg klein.

Achtergrond

De foto’s stammen uit augustus 2014. In Witten in Duitsland (in de buurt van Dortmund) is een man met behulp van een camera betrapt terwijl hij waarschijnlijk seksuele handelingen verrichtte bij twee paarden. Zover bekend is de man nog niet aangehouden. De paarden hebben geen verwondingen opgelopen, waardoor de politie hem alleen zoekt in verband met huisvredebreuk. De beelden geven geen volledig uitsluitsel over de daad van de man.

In het bericht wordt melding gemaakt van ‘de paardenbeul’ alsof het gaat om de man die op dit moment in Nederland wordt gezocht voor de verminking van paarden. Dat is niet het geval. Er staat ook dat hij al veel paarden heeft verminkt. Daarvan is geen enkel bewijs. De aanname dat het gaat om de gezochte dierenbeul berust volledig op speculatie.

Er is geen sluitend bewijs dat de man op de foto’s ooit een dier heeft verminkt. Hij is niet onschuldig maar het betasten van een paard is wat anders dan de gruwelijkheden die regelmatig plaatsvinden. Deze foto’s zijn vorig jaar door de politie meegenomen in het onderzoek. De politie zegt dat er geen enkele aanwijzing is dat de man die op beelden is vastgelegd met de tientallen Nederlandse zaken te maken heeft. Het gevaar van het zoeken naar een man die waarschijnlijk niet de dader is, is dat de echte verantwoordelijke langer zijn gang kan gaan. Omdat dit bericht valse informatie verstrekt wordt het als hoax aangemerkt.

Advies

Deel het bericht waarin de paardenbeul wordt gezocht niet. Er is geen enkele aanwijzing dat hij verantwoordelijk is voor de mishandeling van paarden in Nederland en België.

Opmerking: de verspreider van deze foto’s heeft meer hoaxes in zijn tijdlijn staan. Voor je iets deelt, controleer altijd de betrouwbaarheid van de bron.

Meer lezen / bronnen

http://www.bild.de/regional/ruhrgebiet/sodomie/mann-missbraucht-nachts-pferde-37395730.bild.html
http://www.assercourant.nl/algemeen/algemeen-1/beelden-van-mogelijke-paardenbeul-in-duitsland-update
http://www.dichtbij.nl/groningen/112/artikel/3680034/politie-houdt-sterk-rekening-met-meerdere-paardenbeulen.aspx?sml=true

 

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Reacties

Aantal keer bekeken

18 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top