Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Vanaf zaterdagochtend wordt Facebook in rekening gebracht

De meeste mensen hoeven zich niet steeds aan te melden bij Facebook. De website of de app onthoudt het wachtwoord zodat je er steeds gebruik van kunt maken. Maar wie wel eens uitlogt en het aanmeldscherm te zien krijgt weet het al langer, daar staat in duidelijke letters: “Het is gratis en dat zal het ook altijd blijven”. Met andere woorden: de waarschuwing dat we voor Facebook moeten gaan betalen is onzin.

Achtergrond

Deze hoax in vorm van een kettingbrief gaat al jaren rond, zowel over Facebook als over WhatsApp. Nu hebben degenen die dit hebben verzonnen het wel ingewikkeld gemaakt. Er staat: “Zoals in de krant vandaag wordt besproken, zal Facebook 0,01 pct per bericht kosten”. We zijn op zoek gegaan naar een krant en de koers van de munteenheid ‘pct’ maar hebben het niet kunnen vinden. Je wilt toch wel weten wat een bericht dan in euro’s zou kosten, als doorsnee Facebook-gebruiker. Geen krant kan het ons vetrtellen

Maar gelukkig, daar is ook de oplossing: “Stuur dit bericht naar 10 personen. Wanneer u dat doet, zal het licht blauw worden”. Wederom geen idee welk licht er dan blauw wordt maar het klinkt geruststellend. In elk geval voor veel mensen want dit bericht wordt op dit moment massaal gedeeld! Kennelijk hopen ze allemaal op blauw licht en gratis Facebook.
 
Genoeg geschertst. Het bericht is van A tot Z flauwekul. Zoals Facebook zelf aangeeft: “Het is gratis en dat zal het ook altijd blijven”, of je nu geestdriftig gebruiker bent of niet. Er zijn plannen van Facebook om hoogwaardig nieuws aan te bieden tegen betaling maar normaal gebruik van Facebook blijft vrij van kosten.

Advies

Deel dit nepbericht over de kosten van Facebook niet. Het is een klassieke hoax.

Meer lezen / bronnen

http://www.snopes.com/computer/facebook/fbcharge.asp
http://www.express.co.uk/life-style/…-Message-sparks-fear-costs
https://www.volkskrant.nl/media/facebook-gaat-gebruikers-laten-betalen-voor-hoogwaardig-nieuws~a4507739/
https://www.facebook.com/Hoaxmelding/photos/…/392690444225059/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

456 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top