Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Hallo, ik ben Mark, de directeur van Facebook (HOAX)

“Hallo, ik ben Mark, de directeur van Facebook”. Zo begint een enorm warrig verhaal over betalen voor Facebook.
Mark Zuckerberg is zelf multimiljonair maar kan kennelijk geen kort en duidelijk verhaal schrijven als hij wil uitleggen dat Facebook geld van ons gaat vragen. Daaraan kun je al zien dat het nep is. Facebook is gratis en dat zal het ook altijd blijven.

Achtergrond

De tekst van dit bericht begint als volgt:

“Hallo, ik ben Mark, de directeur van Facebook. Hallo iedereen, het lijkt erop dat alle waarschuwingen echt zijn. Facebookgebruik kost geld. Als u deze reeks naar 18 verschillende van uw lijst verzendt, is uw pictogram blauw en is het voor u gratis. Als je me niet gelooft, morgen om 18.00 uur is Facebook gesloten en om het te openen moet je betalen. Dit is allemaal bij wet. “

Deze hoax in vorm van een kettingbrief gaat al jaren rond, zowel over Facebook, Messenger als WhatsApp. Nu hebben degenen die dit hebben verzonnen het wel ingewikkeld gemaakt. Je moet een bericht doorsturen: 18 keer, 10 keer, 9 keer of naar al je contacten, het staat allemaal genoemd. En hoeveel gaat het kosten? 0,37 cent of 0,01ps per bericht? Wordt de bal nu groen, lichtblauw of blauw?  Gaat dit nou morgen om 18.00 uur in, of om 23.00 uur of zaterdagochtend? Je moet het in elk geval doorsturen anders gaat Facebook geld kosten.

De reden waarom we dit massaal moeten doorsturen is bizar: de servers zijn overbelast!

 Het bericht is van A tot Z flauwekul. Het is een samenraapsel van verschillende nepberichten over betalen voor Facebook. Zoals Facebook zelf aangeeft: “Het is gratis en dat zal het ook altijd blijven”, of je nu geestdriftig gebruiker bent of niet.  Facebook is een gratis site en Facebook zal nooit kosten in rekening brengen om de site op de app te gebruiken. Idem geldt voor Messenger.

Advies

Deel dit nepbericht over de kosten van Facebook niet. Het is een klassieke hoax.

Meer lezen / bronnen

https://www.facebook.com/help/186556401394793
http://www.snopes.com/computer/facebook/fbcharge.asp
http://www.express.co.uk/life-style/…-Message-sparks-fear-costs
https://www.volkskrant.nl/media/facebook-gaat-gebruikers-laten-betalen-voor-hoogwaardig-nieuws~a4507739/
https://www.facebook.com/Hoaxmelding/photos/…/392690444225059/
https://www.hoaxmelding.nl/hoax/facebook-wordt-in-rekening-gebracht/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

16032 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top