Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Help deze veteraan door dit bericht te delen

Dit gaat over een Amerikaanse veteraan uit de Tweede Wereldoorlog. Hij was in 1944 boordschutter voor de 384th Bomb Group en voerde missies uit vanuit Engeland. Op late leeftijd ging hij op zoek naar andere overlevenden uit die tijd. Zijn dochter plaatste daartoe een oproep op Facebook. Weliswaar heeft hij heeft ze gevonden maar de man is in 2017 overleden.

Achtergrond

Opsporingsacties op Facebook blijken vaak geen eind te hebben. Want al is de zoektocht formeel ten einde, wat eenmaal op internet staat verdwijnt niet meer. Zo ook met de oproep van Vicky  Beebe. Zij plaatste in oktober 2015 een oproep voor haar vader, Delbert Storm.

“SHARE PLEASE

Looking for any survivors of WW II from the 384th Air Force Bomb Group.”

Het bericht werd door anderen overgenomen, waaronder de Amerikaanse Patricia Platt. Die versie is inmiddels meer dan 1,5 miljoen keer gedeeld.

Dankzij de actie van zijn dochter kwam Delbert Storm in contact met andere veteranen. De Facebookgroep van de 384th Bomb Group was snel bereikt. Ook bleken er diverse websites met relevante informatie te zijn, zoals The Arrowhead Club, het American Air Museum in Britain en 384th Bombardement Group (Heavy). Deze websites hebben naar aanleiding van de zoektocht allen informatie opgenomen over Delbert Storm. De zoektocht was daarmee in januari 2016 ten einde. Vicky  Beebe verwijderde de oproep maar vele anderen deden dat niet. Inmiddels is Delbert Storm op 2 april 2017 overleden, op 95-jarige leeftijd.

Het achterhaalde bericht over de zoektocht naar andere overlevenden wordt echter nog steeds veel gedeeld. Omdat het bericht achterhaald is maar de indruk wekt actueel te zijn is het een hoax. Deze veteraan is niet meer op zoek naar zijn oorlogskameraden en hij wordt niet geholpen door zijn foto te delen.

Advies

Deel geen achterhaalde zoekactie naar veteranen uit de Tweede Wereldoorlog.

Meer lezen / bronnen

https://www.arkansasonline.com/obituaries/2017/apr/06/delbert-storm-2017-04-06/

Klik hier om dit bericht lezen op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

413 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top