Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Het werkt!! ik heb een heel nieuw nieuwsoverzicht

Wauw, je hoeft alleen maar een bericht te kopiëren om elkaars nieuwsoverzicht te zien. Het werkt echt, volgens dit verhaal. Anders zie je berichten van slechts 25 vrienden en nu kun je het hele Facebook systeem omzeilen en heb je opeens een heel nieuw nieuwsoverzicht. Dat is makkelijk!

Achtergrond

Het bericht gaat als volgt:

“Update. Het werkt!! ik heb een heel nieuw nieuwsoverzicht. Ik zie berichten van mensen die ik al jaren niet meer gezien heb.
Dit is hoe je het systeem kunt omzeilen dat fb nu heeft, waardoor berichten in je nieuwsoverzicht worden beperkt.
Hun nieuwe algoritme kiest voor dezelfde paar mensen – ongeveer 25-die je berichten zullen lezen. Daarom vraag ik jullie allemaal een gunst, zodat ik jullie nieuwsoverzicht kan zien en jullie de mijne kunnen zien.
Houd je vinger naar beneden in dit bericht en “kopie” komt omhoog. Klik op “kopiëren”. ga dan naar je pagina, start een nieuw bericht en zet je vinger overal in het lege veld. “plakken” zal omhoog komen en op plakken klikken.
Dit zal het systeem omzeilen.
Dank je wel.”

Het is een van de vele varianten van een hoax over het ‘nieuwe’ algoritme van Facebook. Nu wordt er beweerd dat je ‘het systeem’ van Facebook kunt omzeilen door dit bericht te kopiëren en te plakken. Dan zou je opeens elkaars nieuwsoverzicht zou kunnen zien, ook van vrienden die je jaren niet meer gezien hebt. Dit is uiteraard volstrekte flauwekul. Met kopiëren en plakken verandert er niets en ben je ook niet slimmer dan het Facebook-algoritme.

In oudere versies van deze hoax moest je nog met ‘Hi”of iets dergelijks reageren, in de nieuwere is dat niet meer nodig. Kennelijk verwachten mensen wonderen van een simpel Facebookbericht.

Het algoritme van Facebook verandert vrijwel continu. Facebook gebruikt allerlei methoden om te berekenen welke berichten je te zien krijgt op je tijdlijn. Je krijgt namelijk niet alles te zien. Als je een paar honderd vrienden hebt en nog diverse pagina’s volgt dan zou je tijdlijn ontploffen als alle berichten getoond zouden worden. Omdat de ruimte in het nieuwsoverzicht beperkt is, kijkt Facebook wel degelijk naar de relatie die je hebt met vrienden. Lees meer over het algoritme van Facebook in onze vorige melding over dit onderwerp.

Advies

Deel het bericht over het algoritme van Facebook niet. Het is misleidend en nutteloos.

Meer lezen / bronnen

https://www.snopes.com/new-facebook-algorithm-26-friends
https://www.dutchcowboys.nl/socialmedia/facebook-zet-aanpassing-newsfeed-door-meer-vrienden-minder-nieuws
https://www.ad.nl/digitaal/facebook-gaat-je-tijdlijn-helemaal-anders-opbouwen-dit-is-wat-er-precies-verandert~aa623742/
https://mashable.com/2018/02/08/facebook-news-feed-26-friends-rumor-see-first-how-to/#_h5p_gwvwSqZ
https://www.cnet.com/news/no-facebook-isnt-limiting-you-to-25-friends-status-updates/
https://www.onemorething.nl/2018/01/facebook-nieuwsfeed-familie-vrienden/
https://www.hoaxmelding.nl/hoax/typ-following-me-en-zie-wie-jou-stalkt-op-facebook-v2018/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

106304 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top