Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Ik ben lelijk want ik ben gehandicapt

Hoe kan dat nou, zo’n mooi vrolijk meisje en dan beschaamd vanwege haar handicap? Hoe kan zij zichzelf lelijk vinden? Dat zijn vragen die bij je opkomen als je zo’n bericht ziet. Voordat je op de knop Delen of Leuk klikt, stel je dan nog een vraag: is het echt? Nee dus. Dit is het werk van een like farmer.

Achtergrond

Pagina’s met veel likes zijn geld waard. Je kunt ze verkopen of gebruiken om mensen naar een website te lokken. Like farmen is het verkrijgen van zoveel mogelijk likes via misleiding. Dat kunnen valse like&share winacties zijn, plaatjes van zielige hondjes of zieke kinderen waar je met ‘amen’ op moet reageren, of in dit geval gejatte foto’s van gehandicapte jonge vrouwen. De teksten bij deze foto’s zijn vaak in slecht Engels gesteld en gaan over schaamte, lelijk zijn of lelijk gevonden worden. De foto’s zijn dus echt, de account en de teksten zijn nep. Hailey jessica is geen gehandicapt meisje maar een neppagina van ene Malik M. Asif, waarschijnlijk uit India.

De foto’s van deze jonge vrouwen kunnen makkelijk op internet gevonden worden. Zij zijn namelijk helemaal niet beschaamd en vinden zichzelf niet lelijk; het tegenovergestelde is waar: ze zijn model, doen mee aan missverkiezingen, schrijven blogs, etc. Met trots plaatsen ze deze foto’s van zichzelf maar natuurlijk niet met de bedoeling dat er iemand mee aan de haal gaat.

De dame op deze foto is in werkelijkheid Paola Antonini, een Braziliaans fotomodel dat twee jaar geleden haar been verloor door een dronken chauffeur. Inmiddels is ze wereldberoemd.
De profielfoto van ‘Hailey Jessica’ is gestolen van Charlotte Rigg, Miss Galaxy Hillingdon 2015-16 (Engeland). Zij lijdt aan het chronische Syndroom van Ehlers-Danlos (EDS). Zij plaatste in mei 2016 op haar pagina EDS Lottie een reactie op het misbruik van haar foto’s: “Ik heb zo veel van deze frustrerende berichten rond zien gaan, maar als het je zelf overkomt is dat verontrustend en verschrikkelijk”. “Om iemands leven te gebruiken voor het verkrijgen van likes en shares en doen alsof ze die persoon zijn is walgelijk”. “Deel deze berichten niet ! Rapporteer deze pagina’s om deze mensen te stoppen!”

Advies

Like en deel geen berichten over ‘zielige’ meisjes en kinderen. Het is werk van gewetenloze like famers. Rapporteer deze pagina’s bij Facebook.

Meer lezen / bronnen

https://www.facebook.com/pg/paolaantoninireal/
https://www.facebook.com/edslottie/posts/1710548795860368
http://www.mysanantonio.com/entertainment/celebrities/article/Brazilian-model-Paola-Antonini-inspires-fans-on-7215332.php
http://edslottie.blogspot.com/
http://wheelchairbeauty.blogspot.com/p/blog-page.html
http://www.mimikama.at/allgemein/die-formen-der-likegeilheit/

Klik hier voor dit bericht op Facebook 

Reacties

Aantal keer bekeken

26 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top