Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Islamist vertrapt christelijke baby

Schokkende foto’s van een man die een erg jong kind trapt en er zelfs bovenop gaat staan. Het slechte nieuws is: deze foto’s zijn echt. Het andere slechte nieuws is: de foto’s worden misbruikt voor propaganda tegen moslims en vluchtelingen. Het blijkt te gaan om een bizar ritueel door een Hindoe ‘genezer’.

Achtergrond

De foto wordt veel verspreid om te laten zien welke afschuwelijke dingen zich afspelen in de islamitische wereld, met name door IS. Vaak wordt beweerd dat het gaat om een kind van christelijke ouders die zich niet wilden bekeren tot de islam. De opmerking dat we dit niet in Europa willen is terecht. Maar zitten er wel van dit soort mensen tussen de vluchtelingen?

Het blijkt op de drie bovenste foto’s te gaan om spiritueel genezer Amzad Fakir uit Bangladesh. Op de onderste foto is Jamun Yadav uit India aan het werk. Het gaat om een eeuwenoude (en inmiddels verboden) traditionele Hindoe genezingswijze. Zo beweert Jamun Yadav zelfs dat hij een Hindoe halfgod is en dat de goddelijke energie een genezende werking heeft die via zijn voeten tot het kind moet komen. Amzad Fakir is gearresteerd in 2010, Jamun Yadav in 2009.

De tekst bij de foto’s is opvallend: “Dit doen islamisten bij baby’s van christenen en de VN beschuldigt Israel van het ‘doden van kinderen’…” Deze tekst is in 2014 door een Spaans pro-Israel weblog bij de foto’s geplaatst. Een screenshot daarvan wordt nu veel gedeeld en in verband gebracht met de vluchtelingen. Pro-joodse media gebruiken de foto ook voor hun eigen politiek doel.

Samengevat: In werkelijkheid gaat het niet om moslims maar om een Hindoe-ritueel uit India en Bangladesh. In de huidige vluchtelingenstroom zitten voor zover bekend geen Hindoes uit die regio.

Advies

Deel deze foto’s met verhalen waarin moslims worden beschuldigd van het doden van christelijke kinderen niet. Deze verhalen zijn niet waar.

Meer lezen / bronnen

http://www.weirdasianews.com/2010/03/16/bizarre-health-rituals-india-show-dangerous-side-tradition/
http://www.hoax-slayer.com/fb-child-abuse-protest.shtml
http://www.wafflesatnoon.com/man-standing-on-baby-photo-abuse-or-just-bizarre/
https://bajurtov.wordpress.com/2014/09/28/horribles-fotos-islamico-patea-bebes-y-luego-los-aplasta/
http://www.jewsnews.co.il/2014/09/28/isis-publicly-crushing-babies-of-xtians-to-death-who-fail-to-convert/
http://www.snopes.com/politics/war/isisbabies.asphttp://news.xinhuanet.com/english2010/world/2010-04/12/c_13247703.htm

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

126 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top