Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Jesse Klaver wil terrorist beschermen (HOAX)

Na de treurige gebeurtenis in Utrecht waarbij een man in een tram 3 mensen doodschoot en 5 ernstig verwondde werd door diverse mensen gepoogd hieruit een politiek slaatje te slaan. Zo gaat het bericht rond dat Jesse Klaver het belachelijk vond dat de verdachte herkenbaar in beeld kwam en bovendien achternaam en afkomst erbij vermeld werden. Dit is echter afkomstig van een nepaccount op Twitter, niet van Jesse Klaver.

Achtergrond

Het bericht, als reactie op een politiebericht waarin de opsporing van de verdachte gevraagd werd, luidt:

Schandalig, waarom heeft de mogelijke verdachte geen balkje voor de ogen en staat zijn achternaam en afkomst erbij? Dit is stigmatiserend en moeten we niet willen, @groenlinks gaat kamervragen stellen. Racisme Vd politie! Etnisch profileren mag niet!

De hypocriete Facebookpagina Wij zijn de leugens zat publiceert het bericht en schrijft erbij:

Groen Links…
Klaver is echt een zieke man.
Door partijen en mensen als hem komt er van opsporing van verdachten niets terecht, mogen de echte daders niet meer op Opsporing Verzocht, en kunnen partijleiders dit soort domme, niet nadenkende opmerkingen maken…
Dit is wat er fout is aan Nederlandse politici…

Dit werd gepubliceerd op het nepaccount Jesse Klaver GroenLinks‏ (@JesseKlaverGL) op Twitter, dat zichzelf een parodieaccount noemt. De echte Jesse Klaver op Twitter (@JesseKlaver) heeft dit nooit gezegd.

Niettemin is het valse bericht op een akelige manier populair op Twitter en Facebook. Jesse Klaver krijgt hierom o.a. de kogel toegewenst.

 

Het is bijzonder dat de overheid nog maar net een campagne is gestart tegen de verspreiding van nepnieuws maar dat je echt mag vragen of zoiets wel zin heeft. Wie nepnieuws wil geloven praat je niet zo maar van zijn ongelijk af.

Conclusie

Jesse Klaver heeft niet gezegd dat de verdachte van de schietpartij in Utrecht beschermd moet worden.

Meer lezen / bronnen

Andere verspreiders o.a.

Klik hier voor dit bericht op Facebook
Bedankt dat je onze website hebt bezocht. Als je dit artikel nuttig en informatief vindt volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram. Hiermee blijf je op de hoogte van de laatste hoaxes en andere misleidende berichten op Facebook.

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

5133 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top