Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Jörgen Raymann tegen Zwarte Piet

Op dit moment gebeuren er zaken die wij als weldenkende mensen niet mogen toestaan. Dan hebben we het niet over opmerkingen van bekende Nederlanders over Zwarte Piet maar over het nepnieuws en de vele hatelijke en soms racistische reacties die daarop volgen. Want nee, Jörgen Raymann heeft niets gezegd over Zwarte Piet en vertrekken. Dit is pure haatzaaierij, en succesvol ook.

Achtergrond

Als een wilde stier briest de onderbuik van Nederland bij het lezen van berichten op de haatzaaipagina Sinterklaas en Zwarte Piet. Zij zien in elk anti-Piet geluid een rode lap maar vragen zich niet af of het bericht waar is. ‘Sinterklaas en Zwarte Piet’ neemt een willekeurige donkere Nederlander en beschuldigt hem van uitspraken die hij nooit heeft gedaan. De stroom domme, racistische reacties die daar op volgt is niet te stoppen, hoewel sommigen het wel proberen. Ook Raymann zelf heeft het geprobeerd maar zijn reactie verwijderd (screenshot beschikbaar).

 

Mensen, iedereen is zo langzamerhand moe van de discussie over Zwarte Piet. Het zijn de racistische haatzaaiers die er voornamelijk mee bezig zijn en in hun opzet slagen. Diverse uitspraken over Zwarte Piet die o.a. aan Jörgen Raymann, de Toppers, Ali B., Sylvana Simons worden toegeschreven, zijn NIET gedaan. Denk na, voor je reageert en op versturen klikt! Geef haatzaaiers geen voedingsbodem.

Rapporteer zoveel mogelijk de leugenachtige artikelen bij Facebook. Hoewel Facebook eigenlijk veel te log en traag is om adequaat op individuele berichten te reageren, brengen vele meldingen het wel onder de aandacht.

Advies

Deel geen nepberichten over Zwarte Piet. Niet massaal reageren maar rapporteren! Waarschuw anderen als je nepberichten van de pagina Sinterklaas en Zwarte Piet tegenkomt.

Zie ook: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1376485359086219&set=p.1376485359086219

Opmerking: Deze melding gaat over misleidende informatie op Facebook. Het is geen peiling om te zien wat iedereen van Sylvana Simons of Jörgen Rayman vindt.

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

262 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top