Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Koningdagsfestivals zonder alcohol vanwege moslims

Wederom een erg populair bericht dat geen enkel ander doel heeft dan emotie op te roepen, waarbij negatieve emotie – vooral tegen de politiek, moslims en vluchtelingen – de overhand heeft. Het verhaal blijkt echter van A tot Z verzonnen.

Achtergrond

Journaalflash is een relatief nieuwe pagina die vooral de laatste tijd erg actief is geworden als het gaat om verspreiden van nepberichten over politieke onderwerpen. Kennelijk weet Journaalflash met de berichten een gevoelige snaar te raken want er wordt massaal op gereageerd, meestal in niet mis te verstane bewoordingen. In de bijna eindeloze stroom reacties is maar zelden iets te ontdekken dat lijkt op gezonde realiteitszin.

Andere onware verhalen op deze pagina hebben onderwerpen als: meer vluchtelingen goed voor Nederland, stationsborden met Arabische teksten, FC Utrecht geeft asielzoekers gratis seizoenskaart, Nederlander te vaak te lui om te werken, meer vluchtelingen bij politie, Arabisch verplicht aangeboden keuzevak middelbare scholen, etc.

Het is eigenlijk heel simpel. Heeft minister van Buitenlandse Handel Lilianne Ploumen (PvdA) gepleit voor alcoholloze festivals tijdens Koningsdag? Het antwoord is nee. Ze heeft zelfs geen uitspraak gedaan die er op lijkt.

Advies

Deel geen berichten van de Facebookpagina Journaalflash. Ze wakkeren haat en onvrede aan en zijn misleidend.

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

46 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top