Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Mark Zuckerberg geeft miljoenen weg

Facebook staat vol met prachtige beloftes. Dat je een grote auto kunt winnen of dat je kans maakt op de miljoenen van oprichter Mark Zuckerberg. Je hoeft alleen een berichtje te liken, delen of kopiëren. Hebberigheid maakt blind, vandaar dat dit soort berichten zo populair zijn. Ze zijn echter niet waar.

Achtergrond

Deze versie van het bericht over de vrijgevigheid van Zuckerberg zegt nog duidelijk “This is not a hoax!!!” oftewel “Dit is geen grap!!!” Deze boodschap, met de slechte vertaling en een grote aantal uitroeptekens, is een glashelder signaal dat het om een nepbericht gaat. Ook het beroep op de vermeende autoriteit (Good Morning America) is kenmerkend en uiteraard nep.

Dit soort berichten wordt vaak gedeeld onder het motto :”Je kunt nooit weten”. Voor sommigen klopt dat. Maar wie even de moeite neemt om te lezen of te googelen ziet snel dat er sprake is van misleiding. Mark Zuckerberg geeft veel geld weg, maar niet aan iemand die een berichtje kopieert en plakt op Facebook. Bijzonder is dat deze versie is gevonden op de tijdlijn van een juridisch adviseur…

Advies

Deel geen overduidelijke nepbeloftes over veel geld of grote auto’s.

Meer lezen / bronnen

http://www.inquisitr.com/2660905/mark-zuckerberg-…hoax-goes-wild/
http://www.cnbc.com/2015/12/28/hoax-alert-no-zuckerberg-isnt-giving-millions-to-facebook-users.html

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

26 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top