Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Meisje op krukken is jarig

We kennen ze wel, de foto’s van zieke kindertjes waar je dan ‘amen’ bij moet zetten om ze van kanker te genezen. Dit meisje is ook zielig. Ze is jarig en niemand houdt van haar omdat ze gehandicapt is. Honderdduizenden reacties en nog vaker gedeeld. Alleen… de foto is nep. Het meisje is niet gehandicapt en jarig zal ze ook wel niet zijn.

Achtergrond

Er zijn mensen met macabere hobby’s. Zo zijn sommigen gefascineerd door meisjes met een amputatie en photoshoppen die desnoods zelf bij elkaar. Anderen hebben de hobby om dergelijke plaatjes te verzamelen op een Facebookpagina en er dan zielige verhaaltjes bij te verzinnen. Zielige foto + zielig verhaal: 1 + 1 = 3. In dit geval is dit bericht een half miljoen keer gedeeld. een grandioos succes voor een like-farmer.

Het meisje in kwestie is onbekend maar komt waarschijnlijk uit Engeland. Er staan meerdere foto’s van haar op internet, in een verleidelijke pose. Ze heeft dan nog twee benen. De photoshop-kunstenaar Xena Les heeft een van de foto’s bewerkt en geplaatst op de website devianart.com. Eén been is dan weg en de krukken zijn toegevoegd. Als je goed kijkt niet eens zo heel netjes gedaan. Likefarmer ‘Tell Us Why ?’ heeft een pagina vol met verhalen vooral over zielige dieren en kinderen. Natuurlijk zijn zowel de photoshop-kunstenaar als de likefarmer niet in het meisje geïnteresseerd maar vooral in kliks en likes.

Er is een naam voor dit soort berichten: sick child hoax. Meestal over baby’tjes met allerlei kwalen. Maar ook volwassenen, al dan niet met een echte handicap, zijn niet veilig voor de like-farmers

Advies

Advies: Het verhaal over het zielige gehandicapte meisje is vals. Niet reageren, niet liken en zeker niet delen. Moedig like-farmers niet aan.

Meer lezen / bronnen

https://www.facebook.com/TellUsWhyCoUk/posts/1956633621247490
http://x.imagefapusercontent.com/u/Leathergirl/3160734/1816430037/012.jpg
https://xenales.deviantart.com/art/Crutching-outside-596950540
http://www.hoax-slayer.net/…-facebook-scams/
http://ellinikahoaxes.gr/2017/02/04/mi-mou-peis-like-farming/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

3276 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top