Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Moeder schiet pedofiel dood in kamer van dochter (HOAX)

Dit bericht kan op veel sympathie rekenen en dat is misschien wel begrijpelijk. Het speelt in op gevoelens van rechtvaardigheid en zelfbeschikking. Maar het bericht is nep en dan zijn rechtvaardigheid en zelfbeschikking ver te zoeken. Blindelings wordt een haatsite als fenixx.org geloofd.

Achtergrond

Het artikel vertelt het volgende:

“Moeder schiet pedofiel dood in kamer van dochter – knalt zijn halve hoofd er af

De moeder gebruikte een shotgun om met één schot het hoofd van de pedo er af te schieten, toen ze de 53-jarige betrapte terwijl hij haar dochter aanviel.
De man, een geregistreerde seksuele delinquent, stierf onmiddellijk.

ABC News 14 meldt dat de vrouw “een commotie” hoorde in haar huis in Morgantown, West Virginia, dus greep ze haar jachtgeweer en ging ze op onderzoek uit. Bij het bereiken van de kamer van haar dochter, zag ze naar verluidt de man “worstelen met haar dochter”.

De man draaide zich vervolgens naar de moeder toe, “op dat moment schoot ze direct in zijn gezicht en knalde het grootste deel van zijn hoofd er af”.”

Een groot deel van het verhaal blijkt nep. Het gaat om een gebeurtenis in Blakely, een stad in Georgia in de VS. De 53-jarige Michael Lindsey werd betrapt in de woning van een vrouw en haar 12-jarige dochter. De man bleek zich te verschuilen in een kast in een slaapkamer toen hij werd ontdekt. Na een korte worsteling wist de vrouw een pistool te pakken en Lindsey neer te schieten.

Bewering: “De man werd betrapt toen hij de dochter aanviel”
Werkelijkheid: De man werd betrapt toen de vrouw geluid hoorde

Bewering: “De moeder gebruikte een shotgun”
Wekelijkheid: De moeder gebruikte een pistool

Bewering : “De man worstelde met de dochter”
Werkelijkheid: De man worstelde met de vrouw

Bewering: “Het gebeurde in de kamer van de dochter”
Werkelijkheid: De man werd aangetroffen in een kast in de woning

Bewering: “Ze schoot met één schot zijn hoofd eraf”
Werkelijkheid: de man werd in de borst geraakt, niet in het hoofd. Het aantal schoten is niet bekend.

Bewering: “De man stierf onmiddellijk”
Werkelijkheid: De man werd buiten de woning zwaargewond aangetroffen door de politie. In het ziekenhuis werd de dood geconstateerd.

Bewering: “De man was een pedofiel”
Werkelijkheid:  Hij werd in 1999 veroordeeld wegens een zedenmisdrijf waarbij een kind betrokken was maar er is geen bewijs dat de man een pedofiel was.

Samengevat: de vrouw trof een inbreker aan in haar woning en schoot hem neer. Er zijn geen aanwijzingen omtrent het doel van de inbraak. Delen van het verhaal zijn erbij verzonnen om het sensationeler de maken. De man heeft de 12-jarige dochter niet aangevallen, er was geen jachtgeweer en zijn hoofd werd er niet met een enkel schot afgeschoten.

Het gebeurde in februari 2018 en er is geen aanklacht tegen de vrouw ingediend. Het aangedikte verhaal is afkomstig van de website Neon Nettle. Daar werd verzonnen dat de inbreker een beruchte pedofiel was die betrapt was op de verkrachting van de dochter. Het is niet duidelijk wie het gedeelte over het jachtgeweer verzon. Volgens Fenixx.org is de bron ABC14 News. Die website zegt dat het in een heel andere plaats is gebeurd: Morgantown, West Virginia. Er zijn dus meerdere versies van de gebeurtenis en grote delen ervan zijn verzonnen. ABC14 News staat niet bekend als betrouwbare nieuwssite maar Feniixx.org is zelf een beruchte extreemrechtse hoax-site, die veel nepnieuws over moslims en vluchtelingen verspreidt, met als doel om haat te zaaien. Het weblog keert zich tegen ongeveer alles wat ‘anders’ is en/of zich ‘anders’ gedraagt: vrouwen, buitenlanders, moslims, groen, donker of licht-getinte mensen, links, etc. De foto van de vrouw met geweer is bedoeld als illustratie, zij is niet de echte moeder in het verhaal. Hoewel nieuwssites vaak stockfoto’s gebruiken om een artikel te illustreren, het is ongebruikelijk in zo’situatie iemand af te beelden die er niets mee te maken heeft.

Conclusie

De bewering “Moeder schiet pedofiel dood in kamer van dochter – knalt zijn halve hoofd er af” is niet waar.

Meer lezen / bronnen

https://www.wtvy.com/content/news/Convicted-sex-offender-shot-by-woman-after-breaking-into-home-473036243.html
http://abc14news.com/morgantown-mom-catches-pedophile-trying-to-rape-child-blows-his-head-off-with-shotgun/
https://www.snopes.com/fact-check/mother-shoots-pedophile-burglar/
https://www.hoaxmelding.nl/hoax/vijftienjarig-meisje-naar-beneden-gegooid-door-moslims/
https://www.hoaxmelding.nl/hoax/zweden-op-voet-van-burgeroorlog/
http://nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers/haatsite-misbruikt-fotos-mishandelde-vrouwen-voor-propaganda-tegen-vluchtelingen/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

2141 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top