Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Moslim bidt in de tram van Amsterdam

Wij zijn van mening dat het wel meevalt met de vermeende islamisering van Nederland. Extreemrechtse progagandasites hebben er namelijk een flinke taak aan ons dagelijks nepnieuws voor te schotelen waarin moslims een hoofdrol spelen. Kennelijk bij gebrek aan echt nieuws. Hoe dan ook, dit bericht over een biddende moslim in een Amsterdamse tram is nep.

Achtergrond

Facebookpagina’s als Eigen volk eerst en  Wij doen GEEN aangifte tegen Wilders, Pegida Nederland, Stop de Islamisering van Nederland en websites als Nieuw Religieus Peil willen ons doen geloven dat deze foto een scene laat zien uit een tram in Amsterdam, in 2017. Het doel is verontwaardiging en haat aan te wakkeren. Dat lukt, gezien de reacties op dit bericht. Grote groepen mensen zijn gevoelig voor dit soort manipulatie. Helaas beseffen zij niet dat hun wereldbeeld vaak wordt bepaald door dit soort nepnieuws.

De foto is waarschijnlijk gemaakt in 2016 in een bus in Istanboel, Turkije. Het betreft de chauffeur van een private bus die voor openbaar vervoer is ingezet. De man zette hij de bus stil om te kunnen bidden. Zo kwam het verhaal tenminste destijds in Turkije in de social media, waar veel discussie ontstond of dit hoorde bij de vrijheid van religie (of juist een verplichting vanuit die religie) of niet.

Naast dat je je kunt afvragen of dit 100% echt is, het was met zekerheid niet in Amsterdam in 2017. De foto is dus op geen enkele wijze representatief voor de islamisering van Nederland.

Advies

Deel de foto van de biddende buschauffeur met de bewering dat dit een Amsterdamse tram betreft, niet. De bewering is vals.

Meer lezen / bronnen

https://www.kizlarsoruyor.com/gundem/q6080332-istanbul-da-ozel-halk-otobusu-soforu-namaza-durdu-siz-o-otobusun
http://www.tarafsizvanhaber.net/sofor-otobusu-saga-cekip-namaza-durdu/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

1671 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top