Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Nieuw medicijn ‘Strawberry Quick’ (2018)

Daar is hij weer. De hoax over Strawberry Quick, een nieuw ‘medicijn’ dat op scholen wordt verspreid. Heeft iemand de moeite genomen Strawberry Quick op te zoeken op Google? Vele tienduizenden niet en daarom is dit oude bericht opeens weer erg populair.

Achtergrond

Het is ook gemeen. Een oude hoax nemen en dan in een nieuwe versie  er verhaal erbij verzinnen over een man in Almere en vertellen dat er in Nederland al doden zijn gevallen. Niets is minder waar.

“Gisteren in Almere bij een middelbare school stond er een blanke man die snoepjes aanbood aan de scholieren😱😠
Is ook al hier in NL, eerste doden zijn al gevallen bij een festival
Nieuw medicijn op scholen …
Geef dit door, ook als je geen kinderen hebt op school. Ouders moeten dit medicijn weten. Dit is een nieuw medicijn dat bekend staat als ‘Strawberry Quick’. Er is momenteel een heel eng iets aan de hand in de scholen waar we allemaal rekening mee moeten houden. Er gaat een soort crystal meth rond dat lijkt op Strawberry Pop Rocks (het snoep dat sist en ‘in je mond’ springt). Het ruikt ook naar aardbei en het wordt uitgedeeld aan kinderen op schoolterreinen. Ze noemen het Strawberry meth of Strawberry snel. Kinderen nemen dit denken in zich op dat het snoep is en dat ze in een erge toestand naar het ziekenhuis worden gebracht. Het komt ook in chocolade, pindakaas, cola, kers, druif en sinaasappel. Geef uw kinderen de opdracht geen snoep van vreemden te accepteren en zelfs geen snoep te accepteren dat er als volgt uitziet van een vriend (die het misschien heeft gekregen en geloofde is snoep) en neem ze onmiddellijk mee naar een leraar, directeur, enz. Stuur deze e-mail door aan zoveel mogelijk mensen (zelfs als ze geen kinderen hebben) zodat we het bewustzijn kunnen verhogen en hopelijk voorkomen dat zich tragedies voordoen .. !!

Deel alstublieft met MaXimum om bewustzijn te creëren, want het is echt nuttig”

Het is uiteraard een met Google vertaald bericht uit Amerika.  Het gaat ook niet over een medicijn maar over drugs. Het verhaal blijkt al erg oud. Vergelijkbare verhalen doken op in Amerika, zo’n 40 jaar geleden. Toen ging het over LSD in tattoo-plaatjes voor kinderen. De Engelstalige versie met de ‘snelle aardbei’ (Strawberry Quick) is van ca. 2012. Door diverse officiële instanties is dit bericht tot hoax bestempeld. Wij hebben in 2014 hierover voor het eerst gerapporteerd. In het verhaal wordt gerept over een e-mail. Toen Facebook en Twitter nog niet bestonden werden dit soort spookverhalen namelijk per e-mail verspreid. Dat geeft aan dat deze versie ook al meer dan 10 jaar oud is.

Er is geen enkel bewijs dat dit ooit echt heeft plaatsgevonden. Er zijn in Nederland of ergens anders geen mensen op festivals overleden aan Strawberry Quick. Dat kinderen dit als snoepje zien en dat het in diverse smaken zou komen is een verzinsel. Nog twee weken geleden ging er een vergelijkbaar verhaal rond, ook uit de duim gezogen.

Het is dus niets anders dan bangmakerij. Ek jaar komt deze hoax wel voorbij maar deze keer heeft iemand opzettelijk foto’s erbij geplaatst en andere details verzonnen. De foto’s hebben hier niets mee te maken. We zien o.a een jongetje met een  HPV infectie. Ronduit schandelijke praktijken. Iedereen die Strawberry Quick intikt op Google ziet onmiddellijk dat het nep is.

Advies

Deel het bericht over de ‘Strawberry Quick’ niet. Het is onjuist en geeft een verkeerde voorstelling van zaken.

Meer lezen / bronnen

https://www.medicalfacts.nl/2013/02/26/snelle-aardbei-laat-je-niet-bang-maken/
https://www.thoughtco.com/strawberry-quick-drug-warning-4056117
https://www.mimikama.at/allgemein/erdbeere-schnell/
http://www.druglijn.be/over-de-druglijn/nieuws/snelle-aardbei-laat-je-niks-wijsmaken%21.aspx
http://www.snopes.com/medical/drugs/candymeth.asp
https://www.snopes.com/fact-check/strawberry-quick-methamphetamine-warning/
https://www.hoaxmelding.nl/hoax/nieuwe-drugs-ze-wordt-verkocht-op-scholen/
https://www.hoaxmelding.nl/hoax/nieuwe-drug-snelle-aardbei/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

13502 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top