Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Ontvoering driejarig meisje (HOAX)

Social media kunnen goed van pas komen als iets of iemand vermist is. Het blijft altijd verstandig zelf even te checken want vaak blijkt de werkelijkheid net anders. Deze oproep om uit te kijken naar ontvoerders in een grijze truck is al jaren oud en dus nep.

Achtergrond

Er wordt nog gezegd dat dit 18 uur geleden is gebeurd en dat het kenteken van de truck 72 B 381 is. Wie de moeite neemt dat kenteken in te tikken in zijn of haar favoriete zoekmachine komt voornamelijk links tegen naar sites die aangeven dat het nep is. Niettemin worden dit soort berichten massaal gedeeld.

 

Oorspronkelijk komt dit verhaal uit 2009 uit de Verenigde Staten! Het gaat dus om een Amerikaanse truck met dit nummerbord waarmee een kind ontvoerd zou zijn. Dat verhaal was weer gebaseerd op de vermissing in 2006 van een 3-jarig meisje dat waarschijnlijk verdronken is. Sindsdien zijn er vele varianten in omloop, waaronder meermalen vermomd als Amber Alert.

Vandaag de dag gaat het bericht als een lopend vuurtje over de social media en heeft de situatie zich naar Frankrijk verplaatst. Het blijft uiteraard een verzinsel.

Advies

Deel de waarschuwing over de ontvoering van een meisje van 3 niet. Het bericht is vals.

Meer lezen / Bronnen

https://fraudalert.co.za/fake-amber-alert-plate-72b-381/
http://www.snopes.com/inboxer/missing/faketext.asp
http://www.hoax-slayer.com/72B-381-amber-alert-hoax.shtml

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

1426 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top