Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Oproep ontvoerde journalisten

DRINGEND! De pagina Sinterklaas en Zwarte Piet laat zich de laatste dagen van de allerlaagste kant zien. Na diverse nepberichten over BN’ers die iets gezegd zouden hebben over Zwarte Piet wordt nu een verzonnen oproep van de KRO-NCRV over de in Colombia ontvoerde journalisten verspreid. Dit kan de levens van berokkenen in gevaar brengen.

UPDATE: de bewuste pagina is inmiddels verwijderd en weer terug…

Achtergrond

Statement KRO-NCRV: “Vandaag zijn er berichten verschenen over presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender. We begrijpen dat die berichten tot ongerustheid leiden. Ook wij zijn ongerust. Wij hopen met velen op een goede afloop. Om de kans daarop zo maximaal mogelijk te laten zijn, onthouden we ons nu van elk inhoudelijk commentaar of van extra mededelingen. Alle informatie en mededelingen lopen voor nu via het ministerie van Buitenlandse Zaken. Met het departement en met de familie hebben we nauw contact. We hopen op begrip voor ons besluit tot radiostilte: de veilige terugkomst van Derk en Eugenio staat voorop.”

Beste mensen, bij uitzondering doet Hoaxmelding een oproep. Hier zijn mensenlevens mee gemoeid. We hebben al gezien hoe gewetenloos de haatzaaipagina Sinterklaas en Zwarte Piet is. Maar als je denkt dat het niet gekker kan komt de eigenaar met een nog krankzinniger en gevaarlijker bericht.

Advies

RAPPORTEER DE PAGINA EN DE BERICHTEN VAN Sinterklaas en Zwarte Piet BIJ FACEBOOK! WAARSCHUW IEDEREEN DIE BERICHTEN VAN DIE PAGINA DEELT DEZE ONMIDDELLIJK TE VERWIJDEREN.

Hier de boosdoener: https://www.facebook.com/sinterklaasenzwartepietjes/posts/315811142179958
Let op: de pagina’s De Efteling is niet racistisch, Gezocht, Hand in Hand en 4 en 5 mei horen ook bij deze bende. Hier worden o.a. homo-emancipatie en de dodenherdening misbruikt voor Sinterklaas-propaganda en like-farming.

Meer lezen / bronnen

Statement van de KRO-NRCV: https://www.kro-ncrv.nl/nieuws/verklaring-derk-bolt-en-eugenio-follender

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

11 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top