Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Ouders: ”De helft van onze tweeling mag weg”

Een echtpaar is naarstig op zoek naar adoptieouders. De helft van hun tweeling moet weg. De zwakste mag het veld ruimen en je mag hem gratis komen halen. Er zijn echt mensen die dit verhaal geloven. Sterker nog: sommigen bieden zichzelf als adoptieouders aan. Het verhaal is uiteraard nep.

Achtergrond

Het verhaal is in de afgelopen dagen massaal door de likefarmers  zoals  Bizar maar Waar gedeeld.

“Daisy en Ron van Wiedeveldt zijn naarstig op zoek naar adoptieouders. De helft van hun tweeling moet weg. Wij hebben nooit om een tweeling gevraagd, legt vader Ron uit.

Met veel moeite lukte het Daisy vorig jaar om zwanger te worden. Ik schrok me kapot, toen ik hoorde dat het een tweeling was. Wij wilden één kind, niet twee, vertelt Daisy.

Melvin en Kelvin zijn nu bijna een jaar oud. We hebben besloten om de helft van onze tweeling weg te doen, zegt Ron. We zijn dolblij met Kelvin, maar Melvin moet weg. Daar hoefden we niet lang over na te denken. Hij is duidelijk de zwakste van de twee. Altijd ziek en zo, heel vervelend.

Daisy en Ron hopen via de media in contact te komen met adoptieouders. Wij willen alleen maar het allerbeste voor Melvin. Zo raar is dat toch niet? Misschien is er een leuk stel dat hem van ons over wil nemen. We hoeven er niets voor te hebben hoor. Als hij maar snel weg is, zegt Ron.

Er zijn meer ouders als Daisy en Ron. Jaarlijks worden circa 15 kinderen in Nederland afgestaan voor adoptie.”

Er valt over dit verhaal weinig te vertellen. Het is op 19 februari 2016 gepubliceerd door de satirische website Nieuwspaal. Het is van begin tot eind verzonnen. Zoals velen gelukkig wel dachten: er is geen echtpaar dat de helft van de tweeling weggeeft.

Nieuwspaal is overduidelijk een satirische website, vol met verzonnen berichten. In september 2018 wordt dit artikel opeens gebracht als serieus nieuws door een handvol Facebookpagina’s, die weer naar een aantal Clickbait websites linken. Je krijgt hierdoor wel een aardig beeld hoe de likefarmers werken en hoe ze aan elkaar gekoppeld zijn. Allemaal hetzelfde verhaal en allemaal willen ze een graantje meepikken van het viraal gaan van dit bericht.

Sommigen lezers beiden zich aan als adoptieouders, veel anderen maken zich vooral boos.

Advies

Deel geen satirische berichten als zijnde serieus. Het verhaal over de ouders die de helft van hun tweeling weggeven is nep.

Meer lezen / bronnen

https://vrouw.nl/artikel/praat-mee/30457/wat-marga-bult-overkwam-kan-iedereen-overkomen

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

1858 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top