Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Parfumverkopers op de parkeerplaats van Aldi

Hoaxes ontstaan vaak uit dingen die net NIET gebeurd zijn. Misschien is er ooit een vrouw parfum aangeboden op een parkeerplaats. Ze vertrouwde het niet en dus werd de conclusie getrokken dat de parfumverkopers wel echte criminelen moesten zijn. Later werd erbij verzonnen dat het op de parkeerplaats van Aldi in Veghel moet zijn gebeurd.

Achtergrond

De valse waarschuwing gaat als volgt:

BELANGRIJKE WAARSCHUWING.

VERSPREID ZO VEEL MOGELIJK DIT BERICHT

Dit is geen grap. !!!

Dit is gebeurd op de parking van de Aldi in Veghel Maar het kan ook op andere plaatsen gebeuren ! Opletten dus !

Iemand werd gisteren namiddag op de parking van de Aldi aangesproken door 2 mannen die haar vroegen welke
parfum zij gebruikte.

Nadien vroegen ze haar of ze een staal van een nieuwe geur wou ruiken, die zouden ze haar tegen een interessante prijs kunnen leveren. Zij zou het waarschijnlijk geprobeerd hebben , had ze deze mail niet ontvangen dat haar waarschuwde voor het complot.

‘ Test onze nieuwe parfum ‘

De mannen gingen door tussen de wagens, waarschijnlijk op zoek naar een nieuw slachtoffer. De vrouw waarschuwde een andere vrouw die zich in hun richting begaf en vertelde haar over de mail dat ze had ontvangen , met alle uitleg over de mannen. DIT IS GEEN PARFUM , HET IS ETHER !!!!!

Als U zou ruiken , U verliest het bewustzijn en zij zouden alles nemen wat zij willen !…..Uw handtas, Uw geld, Uw
sleutels, Uw boodschappen en wie weet wat ze nog allemaal zouden doen……. Had ze geen aandacht gegeven aan de mail had ze waarschijnlijk geroken aan de ‘ PARFUM ‘.

A.U.B. ZEND DIT BERICHT NAAR ZOVEEL MOGELIJKE FAMILIELEDEN EN KENNISSEN EN WEES ALERT EN OP JE HOEDE.”

Deze hoax gaat in vele versies de wereld over. Waarschijnlijk is zoiets ooit elders in de wereld is gebeurd en geven mensen er in elk land een eigen draai aan. Er is in elk geval een Amerikaanse versie van een vrouw die op deze manier geld van haar werkgever is ‘kwijtgeraakt’.  In dit oude bericht (2014) wordt gedaan of het ‘gisteren’ op de parkeerplaats van de vestiging van Aldi in Veghel is gebeurd. Dit is een verzinsel.

We noemen dit soort verhalen wel urban legends (stadslegenden) of broodjes aap. Mooie verhalen voor op een verjaardag maar niet meer dan dat. Er is geen enkel geregistreerd geval waarin deze methode echt is toegepast. Het eerste vergelijkbare verhaal stamt uit 1999 en sindsdien zijn er vele varianten opgedoken. Ook in dit verhaal wordt gesproken over een mail waarin de vrouw iets had gelezen. Voordat Twitter en Facebook bestonden werden dit soort berichten via e-mail verstuurd. Deze tekst is een aanwijzing dat het om een oud verhaal gaat en vormt een herkenningspunt voor een hoax.

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

958 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top