Connect with us

Hoaxmelding

Pedofiel in Mexico neergestoken

HOAX

Pedofiel in Mexico neergestoken

Als het gaat om kinder- of dierenmishandeling gaan bij sommigen alle remmen los. Kennelijk is alles geoorloofd en wordt niet geschroomd misleidende plaatjes te gebruiken om een punt de maken. De man op de foto is niet door een uitgelopen menigte neergestoken omdat hij pedofiel zou zijn. Het drugskartel Los Zetas is verantwoordelijk voor zijn gruwelijke dood.

Achtergrond

De (hier geblurde) foto toont een gebonden man die door ontelbare messen is gestoken. Los Zetas is een Mexicaanse drugsorganisatie die tegenstanders martelt en doodt op een manier die elke fantasie te boven gaat. Dit wordt gedaan om een afschrikwekkend voorbeeld te stellen. Hoe afschuwelijk ook, in de veronderstelling dat het om een pedofiel gaat wordt de manier waarop deze man om het leven is gekomen luid toegejuicht door veel volgers van Van Kinderen Blijf Je Af. Ze vinden het volkomen acceptabel dat de ene mens de ander zoiets aandoet. Iemand die zegt dat dit ‘een heerlijk gezicht’ is ontvangt de meeste likes. Dit bericht, met ongecensureerde foto, is zelfs een van de meest gedeelde op die pagina. Bizar dat dit slachtoffer van een Mexicaanse drugsoorlog door een Nederlandse Facebookpagina ook nog eens willens en wetens postuum beschuldigd wordt van pedofilie.

Pedofilie is wordt vaak gezien als seksuele geaardheid, dat wil zeggen: genetisch bepaald. Anderen beweren dat het in de vroege jeugd is ‘aangeleerd’ of zelfs wordt bepaald door de hersenontwikkeling in de baarmoeder. Pedofilie is in elk geval wat anders dan kindermisbruik. Dus zo lang het niet komt tot seksuele handelingen met een minderjarige is er geen sprake van strafbare feiten. In de praktijk zijn heel wat daders van kindermisbruik helemaal geen pedofiel. Het bekendste voorbeeld is misschien wel Marc Dutroux.

Helaas worden ook in Nederland en België veel mensen beschuldigd van pedofilie, zonder dat er ooit iets is gebeurd en zonder bewijs. En als iemand op Facebook aanpapt met jonge meisjes wordt vaak aangenomen dat zijn foto en naam echt zijn. Het risico is uiteraard dat de verkeerde het slachtoffer wordt omdat een nicht van een vriendin van een Facebookvriend iets heeft ‘meegemaakt’. In 2013 is in Engeland een man door zijn buren vermoord vanwege een onterecht vermoeden van pedofilie.

Advies

Advies: deel het bericht en de foto van het gemartelde lichaam van een slachtoffer van de Mexicaanse drugsoorlog niet. Hij is geen pedofiel.

Meer lezen / bronnen

Meer lezen / bronnen:
http://www.bristolpost.co.uk/Angry-mob-targeted-murdered-Bristol-man-wrongly/story-19997157-detail/story.html
http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1839533/2011/02/19/Pedofilie-is-geen-ziekte-maar-een-geaardheid.dhtml
http://www.express.be/articles/nl/sciences/wetenschap-heeft-een-nieuwe-kijk-op-pedofilie/184807.htm

(Pas op: gruwelijke beelden) https://boufosnews.wordpress.com/2011/04/09/mexicos-drug-war-photos-strictly-forbiten-for-miners/
https://www.facebook.com/271636876218940/photos/a.273399979375963.57176.271636876218940/870109783038310

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Reacties

Aantal keer bekeken

6 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top