Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Pincode achterstevoren

De oudjes doen het weer goed deze zomer. Deze hoax is erg oud maar wordt weer veel gedeeld. Terwijl zo duidelijk is dat het nep is. Want wat moeten mensen die bijvoorbeeld 2552 als pincode hebben als ze overvallen worden?

Achtergrond

Die krijgen het advies van de politie dat hetzelfde is als voor iedereen: “Bijna alle pinautomaten hebben camera’s. Probeer zo te gaan staan dat de man of vrouw die jou bedreigt, in zicht komt te staan. Daarnaast moet je het geld afgeven. Op het moment dat hij of zij weg is, bel je gelijk de politie. Onthoud verder hoe de dader eruitziet en waar hij of zij heen ging. Onthoud het kenteken als er een auto of scooter gebruikt is om te vluchten.”

 

Bijgaand verhaaltje over het achterstevoren intoetsen van je pincode is dus niet waar. Als je ooit door een belager gedwongen wordt geld te pinnen, doe dat gewoon. Veiligheid is belangrijker dan domme trucs uithalen. Je pincode achterstevoren intoetsen helpt niets. Alles wat in dit bericht staat is nep. De kaart wordt niet geblokkeerd, er worden geen HD-opnamen gestart (opnames lopen sowieso), de politie komt niet. Je krijgt alleen een foutmelding en de belager wordt zenuwachtig en mogelijk gewelddadig. Uiteraard hebben Kassa en de ING nooit gezegd dat je een pincode achterstevoren moet ingeven.

Hoe gek het ook mag klinken, er is wel degelijk een Amerikaan geweest die heeft bedacht dat dit zou kunnen werken. Het is nooit ingevoerd maar sinds 2006 gaat deze hoax rond en denken veel mensen dat het echt is.

Advies

Deel de waarschuwing over het achterstevoren invoeren van de pincode bij een overval niet. Het is volledig onjuist.

Meer lezen / bronnen

https://www.facebook.com/edgar.riegman/posts/354979164699953
https://www.vraaghetdepolitie.nl/diefstal-en-op…/diefstal/moet-ik-mijn-pincode-…-voeren.html
https://radar.avrotros.nl/nieuws/detail/fabeltje-…in-te-voeren/
http://www.snopes.com/business/bank/pinalert.asp
https://en.wikipedia.org/wiki/ATM_SafetyPIN_software

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

1120 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top