Connect with us

Hoaxmelding

Samenstelling tandpasta op tube

HOAX

Samenstelling tandpasta op tube

Wederom een oude hoax, nieuw leven ingeblazen door diverse clickbait-sites. Volgens dit verhaal geven de gekleurde strepen onder aan de tube aan waar de tandpasta van gemaakt is. Dit is volstrekte flauwekul.

Achtergrond

Volgens het verhaal zou het groene streepje betekenen dat de tandpasta van natuurlijke ingrediënten is gemaakt. Het blauwe zou betekenen dat er medicijnen in zitten en zwart is natuurlijk het allerergste: “Zwart staat voor alleen chemische ingrediënten”. Dat laatste is natuurlijk flauwekul want elke soort tandpasta bestaat volledig uit chemische ingrediënten. Immers, Gewoon water is ook een chemisch stof en natuurlijke producten zijn ook opgebouwd uit chemische stoffen. In een stronk biologische boerenkool spelen zich ontelbare chemische processen af.

 

Clickbaits (“klikval”) hebben tot doel zoveel mogelijk mensen naar websites te lokken waar ze doelwit van reclame zijn. Vaak ook worden persoonlijke gegevens verzameld. De titels van klikvallen zijn heel herkenbaar want het gaat steevast om een uitdagende titel waarin net niet staat wat er nou aan de hand is. Om te weten waar het over gaat moet je eerst klikken: de val heeft zich geopend. In veel gevallen moet je je door een hoop pagina’s, banners en pop-ups worstelen om het verhaal te lezen. En dan blijkt het nep, een hoax.

Want die streepjes zeggen helemaal niets over de samenstelling van de tandpasta. Ze zijn bedoeld voor het elektronisch oog van de vulmachine van de tubes. Alles aan het verhaal over de samenstelling is dus een verzinsel. Het verhaal gaat al zoveel jaar rond dat je zou vermoeden dat iedereen al wist dat het nep is.

Het aantal clickbait-websites is enorm, echt teveel om hier op te noemen. Veel van die sites verwijzen naar elkaar en kopiëren van elkaar. Er is duidelijk veel geld mee te verdienen. Dit artikel is bijvoorbeeld ook gedeeld op bijv. Libelle. Ook de reguliere media proberen vaak een graantje mee te pikken van dit soort nepverhalen.

Advies

Deel het Facebookbericht over de streepjes op tandpastatubes niet. Het is nep.

Meer lezen / bronnen

https://www.facebook.com/libelleNL/posts/1189819514390840
http://www.hoax-slayer.com/squares-on-tube-hoax.shtml
http://www.snopes.com/inbo…/household/toothpastemarkings.asp
https://www.facebook.com/Hoaxmelding/photos/…/241637949330310/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Reacties

Aantal keer bekeken

35 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top