Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Screensaver The Budweiser Frog is zwaar computervirus

Binnenkort ligt het hele internet plat. Er is namelijk een zwaar computervirus op komst, volgens dit bericht. Het blijkt oud nieuws. Het bericht over een virus dat zou meekomen met een screensaver van The Budweiser Frogs is al bijna 20 jaar oud. Gelukkig is dit virus nooit aangetroffen en blijkt het hele verhaal opnieuw een verzinsel.

Achtergrond

Dit virus zou zich via e-mail verspreiden met als onderwerp: “A Virtual Card For You”. Volgens het bericht doen grote bedrijven onderzoek (McAfee, Microsoft), publiceren grote nieuwssites erover (CNN), geven grote providers commentaar (AOL). Heel New York zou in paniek zijn. En passant is er ook nog even een ander virus, “A Virtual Card For You”, dat ook je pc zou vernielen. En het gekke van dit alles: we lezen er niks over in de Nederlandse media.

De eerste meldingen van dit virus stammen uit de vorige eeuw. De Budweiser Frogs screensaver werd uitgebracht in 1996 en een jaar later maakte iemand deze nepwaarschuwing. We kunnen wel zeggen dat daarmee een van de meest succesvolle hoaxes ter wereld werd gecreëerd. In de loop der tijd werd het nog iets aangepast maar de basis is hetzelfde gebleven. Met regelmaat duikt het weer op en wordt het massaal verspreid.

Er zijn veel valse viruswaarschuwingen omloop. Sommige zijn verzonnen, maar veel virussen zijn al definitief van internet verwijderd en waarschuwen is daarmee zinloos geworden. Bekende Facebook-virussen zoals het Schumacher-virus of het Facebook 10 jaar-virus zijn met succes verwijderd en komen niet meer voor. Virusscanners en Facebook doen echt hun werk wel, al lijkt het soms traag te gaan. Tegenwoordig hebben virusscanners vaak binnen 24 uur antwoord op nieuwe virussen. Het belangrijkste is natuurlijk dat gebruikers zelf alert zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor het herkennen van hoaxes.

Want hoe duidelijk wil je het hebben?
“Direct lezen en doorsturen.”, “Beter een waarschuwing te veel ontvangen dan 1 te weinig”, “ONMIDDELLIJK LEZEN EN DOORSTUREN NAAR IEDEREEN DIE JE KENT!”, “Nogmaals, stuur het aan iedereen in jouw adresboek door zodat dit gestopt kan worden!!!”, “Het is een nieuw en heel gemeen virus waarvan weinig mensen op de hoogte zijn.”, “Stuur dit bericht naar al uw kennissen”. “Beter 25 maal ontvangen dan niet.” Allemaal duidelijke signalen dat het enige doel is paniek te zaaien bij zoveel mogelijk mensen.

Advies

Deel de waarschuwing voor het The Budweiser Frogs-virus niet. Het hele bericht is verzonnen.

Meer lezen / bronnen

https://www.facebook.com/marijke.vanbemmel/posts/10205619158622780
http://on.fb.me/1BJ422g
http://www.hoax-slayer.com/budweiser-frogs.html
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/budweiser-frogs-screensaver.html
http://home.mcafee.com/VirusInfo/VirusProfile.aspx?key=10579
http://on.fb.me/1voFJpM
http://on.fb.me/19r7l4Z

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Reacties

Aantal keer bekeken

9 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top