Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Sylvana Simons racistisch?

Nederland niet racistisch? Het blijkt dat haatzaaiers en like-farmers verdraaid goed weten hoe ze de racistische snaar moet raken. De witte onderbuik reageert weer uitbundig op dit nepbericht.

Achtergrond

Op deze Sinterklaas en Zwarte Piet-pagina tieren de hoaxes welig. Het jaargetijde maakt hen niet uit, tijd voor een rel over Zwarte Piet is er altijd. Mensen die op deze berichten reageren geloven soms niet dat dit verhaal een hoax is, “omdat ze het wel gezegd kan hebben”, daarbij vergetend dat zij zich laten beïnvloeden door haatzaaiers en racisten en hun beeld daardoor gekleurd is.

 

Net als dat Sylvana NIET heeft geroepen dat alle Nederlanders racisten zijn, NIET dat de Efteling dicht moet, NIET gezegd dat bruine chocoladeletters uit de schappen moeten, heeft ze NIET beweerd dat haar partij de grootste wordt van Nederland en dan zwarte Piet gaat verbieden. Toch wordt dit op dit soort pagina’s beweerd en hierop wordt massaal gereageerd. Allemaal trappen ze in de opzet van een haatzaaiende like-farmer.

Hoaxmelding maakt van dit soort zaken een punt omdat haat en irritatie bij veel Nederlanders vlak onder de huid ligt en een speldenprikje van een like-farmer genoeg is om dat naar boven te brengen. Gezond verstand is dan onvoldoende aanwezig om dat tegen te houden. Hoaxmelding is ervan overtuigd dat alleen voorlichting nog iets kan helpen, voor wie er voor openstaat natuurlijk.

Advies

Deel geen haatzaaiende berichten. Als je je bij een bericht afvraagt, ‘is dit echt?’, is het meestal niet zo.

Meer lezen / bronnen

https://www.facebook.com/Hoaxmelding/photos/a.131766316984141.27255.130426727118100/684398891720878

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

418 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top