Connect with us

Hoaxmelding

Telefoonnummer aan sleutel truc

HOAX

Telefoonnummer aan sleutel truc

Sommige mensen schrijven hun telefoonnummer op een labeltje dat aan hun autosleutel hangt. Bij eventueel verlies kan de eerlijke vinder makkelijk contact opnemen. Maar bij Marja in de straat is vaker een sleutel gevonden en dus moet het wel van een bende criminelen zijn. Logisch toch? Of niet?

Achtergrond

We kunnen wel aannemen dat Marja dit niet zelf heeft meegemaakt. Het bericht gaat al jaren rond (zeker sinds 2008) en niemand weet hoe het in zijn werk gaat. In 2011 ging er een vergelijkbaar verhaal rond dat zelfs door een wijkagent in Amsterdam-Oost werd verspreid. Maar ook hij wist niet hoe dat nu werkte met dat telefoonnummer. Iets met een nepbedrijf dat op jouw kosten kon bellen. Meer informatie is er nooit naar buiten gekomen.

Dit soort vage verhalen kennen we van veel hoaxes. Niemand weet wanneer er wat gebeurd is, en vaak is er ook helemaal niks gebeurd, maar toch is er een bende criminelen aan het werk. Dat weet iemand heel zeker. Zo kreeg Hoaxmelding onlangs nog een bericht binnen van iemand die gebeld werd door een nummer uit Roemenië. Ze had niet opgenomen maar wist zeker dat dit criminelen waren die van afstand je simkaart konden uitlezen. Vaak zijn dit soort verhalen feitelijk onjuist of in elk geval erg onlogisch en onbewezen. In het verhaal van de autosleutel kun je je afvragen of het de moeite loont (dure) autosleutels te verspreiden in de hoop dat iemand ze vindt en dat nummer belt.

Niets is onmogelijk maar er zijn geen bewijzen dat deze manier van oplichting daadwerkelijk plaatsvindt. Het was dus een hoax in 2008 en dat is het nu nog steeds.

Advies

Deel de waarschuwing voor gevonden autosleutels niet. Er is geen bende actief die mensen op deze manier oplicht.

Meer lezen / bronnen

https://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/hoaxes/hoaxtelefoonnummeraansleutel
http://www.dichtbij.nl/amsterdam-oost/regionaal-nieuws/artikel/2211970/let-op-bel-geen-telefoonnummers-op-gevonden-autosleutels.aspx
https://www.facebook.com/Hoaxmelding/photos/a.131766316984141.27255.130426727118100/242471425913629/
https://www.facebook.com/marja.vantolhendriks/posts/1269410616418723

Klik hier voor dit bericht op Facebook

 

Reacties

Aantal keer bekeken

47 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top