Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Verwijder de chip op de batterij van je telefoon

Sommige mensen vertonen hetzelfde gedrag als degene die voor het eerst een trein waarnamen, of een vliegtuig. Wat zij zagen moest wel een product van de duivel zijn. Tegenwoordig verzinnen mensen samenzweringstheorieën als ze iets tegenkomen wat ze niet kennen. Een sticker met een soort chip zou bedoeld voor de overheid om je via je mobiele telefoon te kunnen volgen en afluisteren. Het is echter volkomen nonsens.

Achtergrond

Moderne telefoons zijn niet alleen geschikt om mee te bellen of te sms’en. Je kunt er van alles mee. Thuis de verwarming aanzetten, via bluetooth media afspelen of zelfs draadloos betalen. Voor al deze zaken heeft je telefoon technische snufjes in huis. Eén van deze zaken heet NFC (Near Field Communication). Je telefoon wordt dan door bepaalde apparatuur herkend waarmee je kunt communiceren. Dit werkt alleen op een afstand van ca. 2 tot maximaal 10 centimeter. Deze techniek is bedoeld voor o.a. contactloze betaling. Je kunt er ook snel mee gegevens uitwisselen door twee telefoons tegen elkaar te houden. De antenne voor NFC zit om technische redenen aan de buitenkant van je toestel of in de batterij.

Het verhaal over de chip gaat al een paar jaar rond, in verschillende versies. Meestal wordt geadviseerd de chip (in werkelijkheid de antenne) van je batterij de slopen. Dit is niet handig. De batterij kan beschadigd worden en deel van de functionaliteit van het toestel wordt vernield. Wie een tweedehands toestel koopt kan beter even kijken of de vorige eigenaar het niet in een staat van voor 2010 heeft gebracht.

De overheid heeft diverse middelen om personen te kunnen volgen of afluisteren. Ze heeft echter niet de techniek en de capaciteit om elke telefoon afzonderlijk te kraken en te bespioneren. In je telefoon zit geen chip die dat mogelijk zou maken.

Advies

Deel het verhaal over afluisterchips van de overheid niet. Het is een verzinsel.

Meer lezen / bronnen

http://www.androidcentral.com/psa-…-surveillance
http://www.snopes.com/samsung-microchip/
http://www.samsung.com/nl/discover/travel/…-mobiel/
https://www.facebook.com/Hoaxmelding/photos/…101306

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

267 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top