Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Viruswaarschuwing : Postcard From Hallmark (HOAX)

Een klassieker die elk jaar rond deze tijd populair is: de waarschuwing voor gevaarlijke e-mailtjes van Hallmark. Natuurlijk moet iedereen oppassen met mail van vreemden, maar er is geen aanleiding om te waarschuwen voor een virus in virtuele kaarten van Hallmark. Dit is een hoax.

Achtergrond

Vooral de nadrukkelijke oproep om dit door te sturen wekt de argwaan. Dit bericht is zeker niet recent en gaat niet over de komende feestdagen.  Het is al bijna 20 jaar oud.

“Onderwerp: Waarschuwing van Kassa (Vara)

NEEM HET VOLGENDE VOORAL ZEER SERIEUS!

We komen weer in de buurt van de feestdagen, dus wees gewaarschuwd!! 
Stuur deze waarschuwing z.s.m. door aan al je familie, vrienden en contacten!

Wees de komende dagen zeer alert op mailen met bijlage getiteld: ‘Postcard From Hallmark’, ongeacht van wie je deze ontvangt. Het bevat een virus dat een Postcard Image opent, dat de hele harde (C) schijf van je computer aantast. Dit virus kan ontvangen worden van iemand die jouw email adres in zijn / haar contactlijst heeft staan. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat je deze mail naar al je contacten stuurt.

Het is beter deze mail 25 keer te ontvangen dan het virus te ontvangen en deze te activeren.

Als je een mail ontvangt genaamd Postcard, ook wanneer dit van een bekende komt, open het niet maar neem direct maatregelen. Dit is het meest schadelijke virus ooit, zo is door CNN bekend gemaakt. Dit virus is door Microsoft gekwalificeerd als het meest vernietigende virus ooit. Het virus is gisteren door McAfee ontdekt en er bestaat momenteel helaas nog geen reparatie mogelijkheid voor. Dit virus vernietigt de nulsector van je harde schijf, het deel waar de meest wezenlijke informatie wordt opgeslagen.

Stuur deze mail door naar iedereen die je kent. Wanneer je dat doet, kan wellicht grote schade aan vele computers worden voorkomen.

Alvast bedankt voor je medewerking.

Ook te lezen bij KASSA van de VARA”

Beweringen alsDit virus is door Microsoft gekwalificeerd als het meest vernietigende virus ooit. ” slaan helemaal nergens op. Alle claims over CNN, Microsoft en McAfee zijn onzin. Destijds was dit een hoax die zich per e-mail verspreidde, tegenwoordig gaat het via Facebook. Deze versie uit 2013 van Hennie van Meetelen is op dit moment weer populair. Maar in 2011 gaf Kassa zelf al aan dat het een hoax betreft.

Dit is één van de meeste verstuurde hoaxes. Het is echter een hoax met een ‘maar’. Intussen zijn er namelijk wel valse Postcards-e-mails opgedoken, waarschijnlijk geïnspireerd door de hoax. Dit speelde voornamelijk in 2007-2008. In de laatste 10 jaar zijn er geen meldingen bekend over gevaarlijke virussen die zich op deze manier verspreiden.

Conclusie

Inhoudelijk klopt er weinig van dit bericht en bovendien is het verouderd.

Meer lezen / bronnen

https://kassa.bnnvara.nl/nieuws/hallmark-waarschuwing-is-nep
http://www.snopes.com/computer/virus/postcard.asp
http://www.virusalert.nl/?show=hoax&id=279
http://www.websonic.nl/hoaxes/hoax_waarschuwingvankassahallmark.php
https://hoax.blog.nl/nieuws/2008/11/25/hoax-%E2%80%98postcard-from-hallmark%E2%80%99-soms-wel-gevaarlijk
https://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/hoaxes/hoaxviruswaarschuwingvoore-mailpostcardsvanhallmark
https://www.hoax-slayer.net/virus-hoax-postcard-image-postcard-hallmark/

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

5932 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top