Connect with us

Hoaxmelding

HOAX

Wat de dieven op de luchthaven doen met de koffers van de passagiers (2018)

Wederom populair dit filmpje, met een nutteloze oproep te delen zodat de autoriteiten dit onder ogen krijgen. De verspreidster van dit filmpje verkwist meer dan 200 miljoen seconden internettijd. De daders zijn al gearresteerd dus de autoriteiten zijn op de hoogte.

Achtergrond

Mevrouw Jennie Woortman plaatst een filmpje met het volgende bericht:

“Wat de dieven op de luchthaven doen met de koffers van de passagiers. Ze breken de koffers open. Dit moet gedeeld worden want de autoriteiten moeten dit filmpje onder ogen zien.
Schandalig.”

Op het filmpje is te zien dat een medewerker koffers opent en tussen de spullen van passagiers rommelt. Waar en wanneer het filmpje is opgenomen vermeldt Jennie niet – ze  heeft het over  ‘de luchthaven’ – maar ze is van mening dat de autoriteiten dit moeten zien.

Even zoeken op het internet geeft al snel het antwoord. Dit is in Phuket, Thailand. Het gaat om een 27-jarige medewerker van BAGS, een bedrijf dat bagage afhandelt op Phuket Airport. Het ging om bagage voor een vlucht naar Singapore. Het was een bewust opgezette operatie van de luchthavenbeveiliging. Het filmpje is op 9 oktober 2017 in handen gekomen van rechercheurs in Thailand, waarop de dader is gearresteerd.

Veel mensen denken dat het filmpje zich op Schiphol afspeelt, misschien mede omdat Jennie bij haar bericht als locatie ‘Bijlmer, North Holland’ vermeldt. Maar zij heeft dit daar niet gefilmd en het waarschuwen van de Nederlandse autoriteiten vanwege dit voorval is volkomen nutteloos. De Thaise autoriteiten hoeven uiteraard niet gewaarschuwd te worden. De dader is gepakt.

Het filmpje duurt 2 minuut en 40 seconden. Het is inmiddels al meer dan 1.283.520 keer bekeken. We hebben met elkaar meer 205 miljoen seconden oftewel ruim 6,5 jaar kostbare tijd verspild. Daar komt bij dat het bericht door onjuiste en onvolledige informatie  geen ander effect heeft dan boosheid en onvrede aan te wakkeren. Racisme en buitenlanderhaat zijn dan weer onvermijdelijk.

Enkele reacties op het bericht op Facebook

Advies

Het filmpje met de stelende bagagemedewerker komt uit Thailand, de dader is gearresteerd. De oproep om de autoriteiten te informeren is een hoax.

Meer lezen / bronnen

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4976658/Baggage-handler-caught-rummaging-inside-personal-luggage.html

Klik hier voor dit bericht op Facebook

Laatste wijziging:

Reacties

Aantal keer bekeken

1481 views
Advertisement

Volg ons op Facebook

Archief

To Top